Annonce
Erhverv

Studerende har lavet hjemmeside til mødre

Tre unge iværksættere fra SDU.

Tre studerende fra SDU har startet hjemmesiden www.framor.dk, hvor forældre kan sende slik eller andet godt til deres fraflyttede børn

Er din teenager lige flyttet hjemmefra, og får du indimellem lyst til at forkæle ham eller hende?

Så skal du måske klikke dit ind på www.framor.dk.

Hjemmesiden er opfundet af de tre iværksættere Christian Sindberg, Kristian Viese Madsen, og Christian Olesen, skriver Fyens Stiftstidende.

Christian Sindberg og Kristian Viese Madsen studerer begge på entrepenørskab og innovation på den erhvervsøkonomiske linje på Syddansk Universitet. Sidstemand Christian Olesen starter i disse dage på civilingeniørstudiet i Odense.

Annonce
Her er noget af det, man kan bestille hos framor.dk.

En lille pose hjemmefra

For alle tre var der ikke langt fra tanke til etableringen af virksomhed og hjemmeside, som blev lanceret 1. august og allerede har modtaget de første mange ordrer.

- Vi er jo selv studerende og har oplevet selv, hvordan man nærmest ikke kan hjemmefra, uden man lige fik en lille pose mad eller en pakke, når man er på besøg, siger Christian Sindberg til Fyens Stiftstidende.

Nu kan man så bestille en pakke med rengøringsartikler til 109,95 kroner eller sammensætte sin egen pakke med alt fra en energidrik til 19,95 til en sushi-for-begynder-pakke til 189,95 kroner.

Med priser på 10,95 kroner for en chokoladebar eller en krone mere for en pilsner, er der umiddelbart ikke lagt op til en millionforretning, men pengene er heller ikke det afgørende for de tre unge.

- Vi gør det egentlig ikke for pengenes skyld. Vi syntes det er sjovt at sidde og rode med virksomhed, vi laver ikke andet, og det er jo også derfor, vi har valgt den uddannelse, siger Christian Sindberg, som selv startede virksomhed allerede som 17-årig, da han drev en lille reklamebureau, mens han boede hjemme.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce