Annonce
Erhverv

Studerende har lavet hjemmeside til mødre

Tre unge iværksættere fra SDU.

Tre studerende fra SDU har startet hjemmesiden www.framor.dk, hvor forældre kan sende slik eller andet godt til deres fraflyttede børn

Er din teenager lige flyttet hjemmefra, og får du indimellem lyst til at forkæle ham eller hende?

Så skal du måske klikke dit ind på www.framor.dk.

Hjemmesiden er opfundet af de tre iværksættere Christian Sindberg, Kristian Viese Madsen, og Christian Olesen, skriver Fyens Stiftstidende.

Christian Sindberg og Kristian Viese Madsen studerer begge på entrepenørskab og innovation på den erhvervsøkonomiske linje på Syddansk Universitet. Sidstemand Christian Olesen starter i disse dage på civilingeniørstudiet i Odense.

Annonce
Her er noget af det, man kan bestille hos framor.dk.

En lille pose hjemmefra

For alle tre var der ikke langt fra tanke til etableringen af virksomhed og hjemmeside, som blev lanceret 1. august og allerede har modtaget de første mange ordrer.

- Vi er jo selv studerende og har oplevet selv, hvordan man nærmest ikke kan hjemmefra, uden man lige fik en lille pose mad eller en pakke, når man er på besøg, siger Christian Sindberg til Fyens Stiftstidende.

Nu kan man så bestille en pakke med rengøringsartikler til 109,95 kroner eller sammensætte sin egen pakke med alt fra en energidrik til 19,95 til en sushi-for-begynder-pakke til 189,95 kroner.

Med priser på 10,95 kroner for en chokoladebar eller en krone mere for en pilsner, er der umiddelbart ikke lagt op til en millionforretning, men pengene er heller ikke det afgørende for de tre unge.

- Vi gør det egentlig ikke for pengenes skyld. Vi syntes det er sjovt at sidde og rode med virksomhed, vi laver ikke andet, og det er jo også derfor, vi har valgt den uddannelse, siger Christian Sindberg, som selv startede virksomhed allerede som 17-årig, da han drev en lille reklamebureau, mens han boede hjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];