Annonce
112

Studerende har fået dom: Sendte pistolvideo fra skoletoilet i Odense

En 24-årig mand fra Odense blev tirsdag idømt 40 dages fængsel betinget af samfundstjeneste, fordi han i maj 2017 sendte en video af sig selv med en pistol til to klassekammerater på Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense. Arkivfoto: Michael Bager.
En ung mand fra Odense er blevet idømt samfundstjeneste, fordi han for to et halvt år siden sendte en video, der kunne opfattes truende, til to klassekammerater.

Odense: Det var for sjov, sagde en 24-årig mand, da han i Retten i Odense blev bedt om at forklare, hvorfor han i maj 2017 optog en video på et toilet på Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense og sendte den til to klassekammerater.

I videoen, som de to kvinder modtog på Snapchat, så de manden filme sig selv i et spejl, mens han holdt en pistol, som han tog ladegreb på og derefter satte fast i sin bukselinning.

Ifølge anklager i sagen Maria Blomsterberg tog de to klassekammerater ikke med det samme videoen alvorligt. Den ene forklarede i retten, at hun var blevet bange, da hun talte med sin veninde, som var den anden modtager af videoen - men det var først, da de nogle dage senere kiggede i mandens taske på skolen og så noget, som lignede et skydevåben, at de gik videre med deres oplysninger.

- De fortalte det til en lærer, som gik til skolens ledelse, og ledelsen ringede til politiet, forklarer Maria Blomsterberg.

Det førte til, at politiet tidligt om eftermiddagen mandag 15. maj 2017 rykkede ud med et større opbud af betjente til skolen på Seebladsgade. Her anholdt politiet den unge mand, efter betjente havde fundet, hvad der viste sig at være en hardball-pistol i hans taske.

Manden blev senere samme dag løsladt efter afhøring, da politiet vurderede, at han ikke havde haft intentioner om at skade nogen. Han blev dog senere tiltalt for at have fremsat alvorlige trusler, og det var det, han tirsdag blev dømt for.

Retten i Odense idømte manden 40 dages fængsel betinget af samfundstjeneste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce