Annonce
Erhverv

Studerende får gratis adgang til en stjerneparade af professorer

Grevinde Alexandra talte om ansvarlig ledelse og var en af de profilerede oplægsholdere, da der var Thinkers50 i Odense i 2018. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Der er fribilletter til mindst 3000 studerende, når der i næste uge er Thinkers50 i Odense

Flere end 3000 studerende fra hele landet får gratis adgang til nogle af verdens bedste business-professorer, som i næste uge - 25. og 26. september - kommer til Odense for at deltage i Thinkers50 European Business Forum.

Det er tredje gang, Odense danner rammen om to dages topmøde med nogle af de skarpeste business-tænkere, men det er første gang, antallet af fribilletter til studerende er så stort. Initiativet skal være med til at manifestere Odense som studieby og som en by, der er god både at bo og arbejde i.

- Det er noget, vi bevidst har forsøgt at gøre mere ud af, og de studerende har fri adgang til alle sessioner og kan booke sig ind på dem, de har lyst til. Sidste år havde vi 1000 studerende med, i år er vi i øjeblikket på 2700 tilmeldinger, så jeg er ret sikker på, at vi når 3000 og måske flere til, og dem skal der også nok være plads til. Det er nok primært business-studerende, men der er også meget på programmet for andre typer studerende, f.eks. alt det, vi har omkring Asien, hvor det går virkelig stærkt, siger vækstchef Bjarke Wolmar, som er Odense Kommunes ansvarlige for det højt profilerede arrangement.

Annonce

Thinkers50

Det er det London-baserede Thinkers50, der står bag arrangementet.

Odense er udvalgt som europæisk center for Thinkers50.

Arrangementet holdes for tredje gang i Odense - i Odeon den 25.-26. september.

18 af verdens førende business tænkere præsenterer ny viden om strategi, innovation og ledelse.

Professorerne kommer bl.a. fra Harvard, INSEAD, IMD og IE Business School i Odense.

Blandt de mest prominente navne i år er Erin Meyer og Alexander Osterwalder.

I år vil der blandt andet være særligt fokus på Asien.

Arrangementer er et led i Odense Kommunes vækststrategi.

Det støttes med i alt 2,9 millioner kroner i årene 2018-2020.

Nedsat pris

Målgruppen for European Business Forum er chefer og specialister i såvel private som offentlige stillinger, og de skal betale for at få adgang til spidserne, men i år er prisen sat ned, så det er muligt at være med for under 6000 kroner for begge dage, lyder det fra Bjarke Wolmar.

Årets tema er de bedste nye ideer for erhvervsledere, og i løbet af de to dage folder 18 af de bedste businesstænkere deres viden om blandt andet strategi, innovation og ledelse ud, og de gør det på en måde, der er alt andet end kedelig, forsikrer Bjarke Wolmar og nævner blandt andet den amerikanske stjerneprofessor Erin Meyer, der er ekspert i, hvad kulturelle forskelles betydning for succes og ledelse.

Det fulde program for Thinkers50 European Business Forum 2019 kan ses på www.thinkers50europe.com.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

112

390 gram skunk fundet under forsæde

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce