Annonce
Sydfyn

Strynø tæt på at blive Årets Ø, men måtte se sig slået

Fredag 4. september bød lærer Susanne Nielsen og pædagog Finn Jørgensen sammen med bosætningsgruppen priskomitéen velkommen til Strynø Skole. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
Trods vedholdenhed til øens skole og børneliv, så måtte Strynø nøjes med en delt andenplads. Vinderen blev Endelave, men strynboerne holder modet oppe.
Annonce

Strynø: Det var tæt på, men Strynø måtte se sig besejret i kampen om "Årets Ø". Dommerkomitéen endte med at vælge Endelaves aktive livsstil fremfor Strynøs børneliv. Strynø hædres dog sammen med Aarø, som 2. og 3. plads med en sidegevinst på 25.000 kr.

Kirsten Havemann fra bosætningsgruppen, som sendte ansøgningen til prisen, og arrangerede komitéens besøg, ærgrer sig, men holder modet oppe.

- Vi er selvfølgelig glade over sidegevinsten, men også lidt skuffede, da vi gerne ville have vundet. Vi fik beskeden i går, men måtte ikke sige noget før den officielle melding. Jeg skal lige have snakket med de andre, men jeg tror, vi prøver igen næste år, fortæller Kirsten Havemann.

Dommerkomitéen har ikke haft nemt ved at træffe beslutningen om hvilken ø, der skulle vinde. I sidste ende var det dog Endelave og deres idrætsforening Aktiv Ø, som vandt.

- Vi har besøgt tre helt fantastiske øer og mødt engagerede og passionerede beboere alle tre steder. Det har været en svær beslutning at vælge en vinder, men Endelave har særligt imponeret os med en klar og realistisk tilgang til øens udvikling, efter skolen lukkede, fortæller formanden for dommerkomitéen Jens Otto Størup i en pressemeddelelse

Annonce

Lukkede og åbne skoler


Måske skulle vi have gjort lidt mere ud af, at vi har forhindret, at skolen blev lukket. Det har vi nok taget for givet, men det er det jo slet ikke. Det har vi kæmpet for de sidste 10 år.

Kirsten Havemann


Det er øens børneliv, som har fået Strynø med i spillet til Årets Ø. Modsat Endelave som har lang færgetid og ingen skole, så nyder Strynø godt af begge dele. Da dommerkomitéen kom forbi, blev flere dele af øen vist frem.

Kirsten Havemann erkender, at de nok skulle have vinklet skarpere på skolen.

- Jeg har læst kriterierne, og måske skulle vi have gjort lidt mere ud af, at vi har forhindret, at skolen blev lukket. Det har vi nok taget for givet, men det er det jo slet ikke. Det har vi kæmpet for de sidste 10 år, fortæller hun.

Kirsten Havemann uddyber desuden, at bosætningsgruppen regner med at bruge præmiepengene til at fremme bosætningen. Her er det fortsat børnefamilier, som er i fokus.

Om det bliver en udvidelse af legepladsen ved havnen eller andet, er ikke besluttet endnu.

Annonce

Komitéen roser øen

Det er dog ikke uden rosende ord, at Strynø i dag må nøjes som enten ø nummer to eller tre i landet. Formanden for komitéen og administrerende direktør i DGI, Jens Otto Størup, havde følgende at sige i dagens pressemeddelelse:

- Jeg vil også gerne rose de to andre nominerede øer: Strynø, som gør noget helt unikt for øens børn med den lokale skole som ramme for en masse fællesaktiviteter, lyder det fra formanden.

Et par opmuntrende ord kommer også med på vejen, så både Strynø og Aarø ved, at de har en chance næste år.

- Selvom de to ikke løber med titlen i år, så er jeg sikker på, at fællesskaberne her fortsat vil sikre øernes udvikling, og jeg glæder mig til at besøge dem igen, slutter Jens Otto Størup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce