Annonce
Sydfyn

Strynø: Udvalg - færgeoverfarten skal fortsat være gratis for skolebørn

Strynø-udvalget har indstillet til, at det fortsat skal være gratis for de langelandske skolebørn at benytte færgen. Arkivfoto
På et møde den 26.august indstillede Strynø-udvalget til, at færgetransport forsat skal være gratis for skolebørn

På et møde mandag den 26. august drøftede Strynø-udvalget, hvorvidt det stadig skal være gratis for skolebørn at tage færgen. Ordningen har indtil videre kunnet lade sig gøre, fordi Social-og Indenrigsministeriet yder tilskud til nedsættelse af færgetakster.

Langeland Kommune har siden 2017 brugt tilskuddet på at nedsætte billetpriserne for voksne og børn, som sejler med færgen mellem Strynø og Rudkøbing. Og det er altså den ordning, som Strynøudvalget nu anbefaler fortsættelsen af.

Ordning gør det gratis for de langelandske skolebørn at tage færgen. Mens priserne for øvrige børn og voksne er nedsat med de maksimale 25 procent. Udvalget har også anbefalet, at tilskuddet bruges på gøre billetten 80 procent billigere for godstransport. Som det allerede er tilfældet.

Strynøudvalget har sendt sin anbefaling videre til behandling i Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget

I perioden fra den 1. december 2018 til 1. juli 2019 benyttede 548 skolebørn sig af ordningen, fremgår det af kommunens opgørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];