Annonce
Erhverv

Struer godt på vej til at blive lydens Silicon Valley

Direktøren for Sound Hub Denmark i Struer, Peter Petersen, kunne gøre status over det første år med oprejst pande og se ind i en fremtid, hvor Struer for alvor kan blive kraftcenter for udvikling af både ny teknologi og ikke mindst nye produkter. Foto: Johan Gadegaard
Virksomheder fra hele verden søger mod Struer for at hente hjælp til at udvikle ny lydteknologi og ikke mindst nye produkter.

Klyngevirksomheder: Virksomheder fra hele verden har i løbet af det seneste års tid søgt mod Struer for at finde samarbejdspartnere og inspiration til udvikling af den næste generation af lydteknologi.

- Dette kan i forvejen lade sig gøre i nogle universitetsmiljøer på forskellige kontinenter. Men her i Struer er vi nu de første, der giver både etablerede virksomheder og iværksættere fra hele verden mulighed for at få hjælp til en kommerciel udvikling af deres opfindelser og ideer til nye og banebrydende produkter, siger direktøren for det nye SoundHubDenmark, Peter Petersen.

En udvikling, der blev sat i gang med etableringen af Sound Hub Denmark i et tæt samarbejde mellem Struer Kommune og de to fyrtårne i byen, som i forvejen arbejder med lyd og akustik med global succes, Bang & Olufsen og Harman - og så ikke mindst med kontant opbakning fra blandt andet Færchfonden og Vald. Birn Holding A/S fra Holstebro.

- Målet var at skabe noget, der både nytter noget og flytter noget, og så ikke mindst gøre det ordentligt, så det virker, siger formanden for Færchfonden, Claus Omann Jensen.

Annonce

Målet var at skabe noget, der både nytter noget og flytter noget, og så ikke mindst gøre det ordentligt, så det virker.

Claus Omann Jensen, formand, Færchfonden

Otte med dansk cvr

Direktøren for Sound Hub Denmark, Peter Petersen, kan da også gøre status over det første år med oprejst pande.

- Siden starten har vi også fået Jabra, som er en del af GN Store Nord-koncernen, med som samarbejdspartnere, og alt i alt har vi gennemført et udviklingsforløb med deltagelse af 32 virksomheder fra 16 forskellige lande fordelt på fire forskellige kontinenter. Kun syv af dem har været fra Danmark, siger han.

Otte af de 32 virksomheder, som har haft udbytte af at blive koblet op på det store netværk af lydnørder i både Struer og i hele det danske netværk af virksomheder med speciale inden for lyd og akustik, har så også etableret virksomhed med dansk CVR-nummer.

Alt sammen med udgangspunkt fra en base i det nye Sound Hub Denmark, som er etableret i Bang & Olufsens oprindelige Fabrik 1, hvor Sound Hub Denmark har fået 3000 kvadratmeter stillet til rådighed, efter at B&O for et års tid siden solgte bygningerne til Struer Kommune.

- Et rigtig godt initiativ, som vi allesammen kan få fordel af, mener både bestyrelsesformanden for Bang & Olufsen, Ole Andersen, og den nyudnævnte administrerende direktør, Kristian Teär, som var med til markeringen af årsdagen for oprettelsen af den nye lyd-klynge i Struer med det globale udsyn.

Fortjener opbakning fra staten

Politisk er der også opbakning til det nye udviklingsinitiativ i Struer fra både folketingsmedlemmerne Thomas Danielsen og Ulla Tørnæs fra Venstre og Anette Lind fra Socialdemokratiet, der mandag var med til fejringen af det første år med helt nye muligheder for at udvikle den danske lydklynge med base i Struer.

- Jeg foreslog allerede under valgkampen, at vi skulle arbejde på få Sound Hub Denmark anderkendt af staten, og det vil jeg stadigvæk arbejde på, siger Thomas Danielsen (V).

- Det er imponerende, hvad de allerede har opnået her i Struer, og det fortjener en statsanerkendelse: Både i form af et kontant bidrag, som jeg forestiller mig kan komme fra de statslige forskningsmidler og en statslig anerkendelse af indsatsen, som kan fungere som en blåstempling af den store indsats, de gør i både Struer Kommune og her på det nye Sound Hub Denmark for at udvikle den lydindustri, vi er så kendte for i Danmark, siger han.

Den nyudnævnte administrerende direktør for Bang & Olufsen, Kristian Täer, var for første gang på besøg i det nye Sound Hub Denmark, da der mandag formiddag blev gjort status over det første år siden oprettelsen i december 2018. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Der hviler en dyne af angst over Seden efter brandattentater

1995 To gange i løbet af december har ukendte gerningsmænd sat ild til Seden Skole nordøst for Odense. Nu venter beboerne kun på den næste ulykke. En beboer, der ønske at være anonym, fortæller, at der ligger en dyne af angst over lokalsamfundet. Han fortæller om trusselsbreve, afpresning af personalet på skolen og panik blandt lærerne. Flere har angiveligt følt sig tvunget til at blive hjemme fra skolen. - Der har været trusler om flere ildspåsættelser, og det tager vi alvorligt. Men borgerne i området har ingen grund til at være bange, siger lederen af politiets områdekontor, Jørn Hestelund. Han mener, at det handler om skoletrætte elever, der på den måde forsøger at gøre sig interessante. 1970 Ved rejsegildet i går på de nye lufthavnsbygninger i Odense blev der ikke lagt skjul på, at arbejdet er langt mere forsinket, end man kunne have forudset. I virkeligheden skulle bygningerne have stået færdige for længst, men nu er lufthavnen under tag og vil til foråret kunne åbne i fuldt omfang. Det var en stor lettelse, da man for et halvt år siden kunne tage en del af de nye bygninger i brug og dermed befri passagerne for at skulle vente i et telt. Rejsegildet i går omfatter ekspeditionsbygning, kontroltårn, cafeteria og køkkenregioner. Når det nye tårn tages i brug til foråret, installeres et nyt system, der gør det muligt at foretage flere operationer ved lav skyhøjde og dermed undgå flere aflysninger. 1945 På grund af det glatte føre er der i Odense sket en række ulykker, der krævede ambulancehjælp Således blev Falcks ambulance tilkaldt i morges kl. 8.30 til hjørnet af Læssøegade og Hunderupvej, hvor fru Brøchner Hansen, Hannerupgaardsvej 23, var styrtet med cyklen, hvorved hun havde brækket den ene arm og pådraget sig en hjernerystelse. I går eftermiddags måtte Falcks ambulance til Vestergade 96, hvor fru Ingeborg Gadbjerg, Lahnsgade 16, var faldet så uheldigt, at hun forslog hovedet og den ene arm. Hun førtes til skadestuen, og samme sted bragtes træindustriarbejder Th. Nielsen, Rødegaardsvej 82, der var blevet kvæstet ved på cykel at være tørnet sammen med en bil i Nørregade.

Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Annonce