Annonce
Fyn

Strikse rejseregler: - Det har ikke ramt danskerne - endnu

Med stigende smittetal kan danskerne godt forberede sig på, at de deres rejsemuligheder indskrænkes. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
De stigende coronatal herhjemme bekymrer brancheorganisationen Danmarks Rejsebureau Forening, fordi andre lande meget vel kan begynde at sige nej tak til danske turister.
Annonce

Indland: Danskerne har tidligere ikke skullet bekymre sig om andre landes restriktioner, men med et stigende antal smittede herhjemme, kan det meget vel ændre sig.

Det vurderer formanden for Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier.

- Det har ikke ramt danskerne – endnu. Problemet er, at vores egne smittetal nu er begyndt at ryge op på et niveau, hvor vi risikerer, at nogle lande begynder at stille krav.

- Norge tog konsekvensen for et stykke tid siden, og nu er Tyskland kommet med deres restriktioner. Det er kun for Region Hovedstaden, ja, men næste gang er det formodentlig et af de andre områder i Danmark, tilføjer han.

I Tyskland skal personer med bopæl i Region Hovedstaden kunne fremvise en negativ coronatest, der er under 48 timer gammel, for at kunne rejse ind.

Annonce

Sort på sort

Hvis andre lande indfører lignende eller strengere restriktioner for danskerne, ser rejsebureauerne ind i en efterårsferie, der ligger i tråd med resten af året.

- Det er sort på sort. I forvejen var hele året væk frem til nu, og vi håbede, at det ville lysne her i efteråret, men nu går det den anden vej. I forvejen var man begrænset til at rejse i EU og EØS-lande, men nu er mange landene i den sfære også lukket ned.


Vi begynder ikke at lege rådgivere fra rejsebureauernes side ud over, at vi siger ”husk at tjekke udenrigsministeriets rejsevejledning”.

Lars Thykier, formand for Danmarks Rejsebureau Forening


- Hele 2020 siden 13. marts har været væk. Det er jo en katastrofe for os, for det bliver ved, siger Lars Thykier.

Derfor håber formanden på, at regeringen på et tidspunkt lancerer en hjælpepakke til rejsebureauerne.

Annonce

God idé at lade sig teste

Er man rejsende, synes Lars Thykier, at det er en god idé at blive testet for corona både inden og efter rejsen - også selvom det ikke er påkrævet af landet, man rejser til.

- Så ved man, hvordan man har det, og det er godt at kunne vise en attest for en negativ coronatest, hvis nogen skulle spørge efter den.

Lars Thykier er formand for Danmarks Rejsebureau Forening. Han er utryg ved rejsebureauernes udsigter til efteråret. PR-foto

- Hvis du kommer hjem fra et land, som, mens du har været bortrejst, er blevet orange (farvebetegnelse for et karantæneland, red.), er det rart, at du kan blive testet ved hjemkomsten. Det er derfor, at der nu er testcentre i lufthavnene, siger Lars Thykier.

Han opfordrer også til, at man som rejsende bruger tid på at sætte sig ind i reglerne for det land, man vil rejse til. Det skal man gøre ved at læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger og holde sig ajour med den relevante danske ambassade.

Lars Thykier medgiver dog, at det kan være lidt af en forvirrende regeljungle at skulle orientere sig i, men han understreger, at det er op til de rejsende selv at være klar over reglerne.

- Vi begynder ikke at lege rådgivere fra rejsebureauernes side ud over, at vi siger ”husk at tjekke udenrigsministeriets rejsevejledning”, forklarer Lars Thykier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce