x
Annonce
Kerteminde

Stridigheder nedlagde seniorrådet: Nu skal der vælges et nyt

Ældrerådet - der skiftede navn til seniorråd - blev sammensat ved fredsvalg i 2017. Men freden holdt ikke, og i januar måtte de få, der var tilbage, nedlægge rådet. Her ses tre nyvalgte i 2017: Nils Høj, Annette Langhoff og Leif Topp Hansen. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
Voldsom uenighed i det siddende seniorråd medførte først på året, at det måtte nedlægge sig selv, fordi der var trådt så mange ud i protest eller på grund af sygdom, at der ikke længere var medlemmer nok. Nu er det tiden, at der skal vælges et nyt.

Nordøstfyn: Ni mennesker blev i efteråret 2017 valgt til seniorrådet - eller ældrerådet, som det hed, indtil det nyvalgte råd bad om i stedet at hedde seniorrådet. Det var oven i købet ved fredsvalg. Men da der i januar i år kun var tre medlemmer tilbage, var rådet ikke længere funktionsdygtigt og måtte nedlægge sig selv. Freden var bestemt ikke fortsat efter valget.

Nu er det tiden, at der skal vælges et nyt råd, for kommunen har pligt til at sørge for, at der er et funktionsdygtigt råd - uanset om det så vil hedde seniorråd eller ældreråd.

Alle, der er fyldt 60 år og har bopæl i kommunen, har ret til at stille op, og det kan de gøre allerede på torsdag den 20. februar.

Den dag arrangerer Kerteminde Kommune det første af tre opstillingsmøder. Det foregår i Aktivhuset i Kerteminde, og her vil der blive givet en orientering om det arbejde, der skal foregå i rådet. De, der ønsker at sidde med i seniorrådet, skal udfylde en blanket.

Hvis man ikke har mulighed for at deltage i torsdagens orienteringsmøde i Aktivhuset, følger der mandag den 24. februar et møde på Munkebo Rådhus og torsdag den 26. på Langeskov Rådhus.

Efter den uenighed, der splittede Seniorrådet og til sidst blev årsag til, at det blev nedlagt, har hverken den tidligere formand Laila Finsen eller de medlemmer, der var i opposition villet svare på, om de opstiller til det nye råd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce