Annonce
Middelfart

Strid om lokaler på rådhuset

FORSLAG: S vil have åbnet kommunalbestyrelsens lokale til brug i dagtimerne

EJBY: Der er lagt op til en kampafstemning i Ejby Kommunalbestyrelse om, hvordan lokalerne på rådhuset skal kunne benyttes til mødeaktivitet for borgerne.

En brevveksling mellem borgmester Claus Hansen (V) og talsmanden for det kommende seniorbofællesskab i Ejby, Sonja Pedersen, resulterer nu i, at reglerne for lån af mødelokaler på Ejby Rådhus gøres til genstand for en sag på dagsordenen i kommunalbestyrelsen.

Det er kommunalbestyrelsens mødelokale på rådhuset, som skal kunne åbnes og bruges af borgerne til mødeaktivitet i dagtimerne fra klokken 8 til klokken 17.

Det forslag vil den socialdemokratiske gruppe have til behandling. Det er gruppeformand Ove Andersen (S), som skriftligt har bedt om at få udvidet de eksisterende regler for udlån af lokalerne på rådhuset.

- De 26 kommende beboere i seniorbofællesskabet stod i en akut situation og havde brug for at flytte et møde til dagtimerne. Det kunne bare ikke lade sig gøre at få lov til på rådhuset, siger Ove Andersen.

Han bestrider ikke, at afvisningen er i orden med de nugældende regler, der alene omfatter to nærmere angivne mødelokaler.

- Men måden, det er gjort på, og og muligheden for i stedet at kunne handle fleksibelt gør, at vi nu ønsker reglerne udvidet, siger Ove Andersen.

Det var ikke i går muligt at få nærmere indblik i, hvad der konkret står i brevvekslingen mellem borgmesteren og Sonja Pedersen som anledning til den socialdemokratiske reaktion. Sonja Pedersen var ikke at træffe, mens Claus Hansen fra sin biltelefon meddelte, at han først i morgen (i dag red.) havde mulighed for at sidde med den flere uger gamle brevveksling foran sig.

- Jeg mener imidlertid i den sag, at vi har holdt os til reglerne. Ligeledes har vi i dagtimerne ikke overskydende plads til borgeres mødeaktivitet på rådhuset. Derfor kan jeg ikke gå med til en udvidelse, siger Claus Hansen.

I dag er det foreninger, der er tilskudsberettigede i kommunen, lokalråd, menighedsråd, institutioner og politiske foreninger, som kan låne to lokaler på rådhuset på nærmere angivne vilkår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce