Annonce
Faaborg-Midtfyn

Strid om 35.000 kr.: Politikere trækker græstæppet væk under ungdomslandskampe i Horne

Hans Martin Møller, fodboldaktiv i både DBU Fyn og Horne fS var så skuffet, at han havde svært ved at finde ord, da byrådsflertallet sagde nej til at bruge 35.000 kr. på landskampe i Horne.Foto: Kim Rune
Byrådsflertal vil ikke bruge 35.000 kr. til bustransport af ungdomslandsholdsspillere. Dermed ser det ud til, at der ikke bliver U17-landsholdkampe i Horne til august.

Horne: Faaborg-Midtfyn misser efter alt at dømme muligheden for at afvikle fire U17-landskampe på kommunens bedste fodboldbane, Egsfield Ground i Horne, fordi det snævrest mulige byrådsflertal, 13 af 25 medlemmer, mandag aften stemte nej til at støtte begivenheden med 35.000 kr.

Afslaget er en kæmpeskuffelse for Hans Martin Møller, næstformand for Horne fS fodbold og medlem af DBU Fyns bestyrelse:

- Jeg har svært ved at finde ord. Jeg har svært ved at forstå begrundelsen for afslaget, men det er superærgerligt, for det betyder formentlig, at DBU finder et andet sted at spille de fire ungdomslandsholdskampe, som vi har knoklet for og glædet os til at få lov til at afvikle, siger han.

Beslutningen blev truffet efter aftenens længste debat - og det mindste beløb - på den 65 sider lange dagsorden.

Annonce
Ole Pedersen (V) mente, der var "fuldstændig vanvittigt" ikke at støtte den beskedne ansøgning fra DBU, men det lykkes ham ikke at opnå opbakning fra flertallet i hans eget parti. Foto: Kim Rune

DBU bør selv finde pengene

Sagen er, at DBU i august holder en turnering for otte U17-landshold på Fyn, hvor der også spilles kampe i Nyborg og i Bogense. I Faaborg-Midtfyn har Horne fS, som har afviklet mange internationale fodboldkampe, tilbudt sig om samarbejdspartnere med masser af frivillig arbejdskraft under fanerne.

Problemet er tilsyneladende, at det er DBU og ikke Horne fS, der har forhandlet med kommunen. DBU skal bruge de 35.000 kr. til transport og forplejning af spillere, og det vil et flertal i kommunalbestyrelsen altså ikke finansiere af kommunens udviklingspulje:

- Den slags har DBU selv penge til, mente Venstres Kristian Nielsen.

Han blev blandt andre bakket om af konservative Søren Clemmensen, der i mange år var formand for Dansk Golfunion:

- DBU er et af de rigeste specialforbund, og af alle de internationale matcher, Dansk Golf Union har arrangeret i min tid, har vi aldrig bedt en kommune om økonomisk støtte, ligegyldigt hvor kampene blev spillet sagde han.

For Steffen Jensen, Socialdemokraterne, er det helt afgørende, at ansøgeren er DBU:

- Vi skal bruge vores penge på vores lokalsamfund. Det havde været en hel anden snak, hvis ansøgeren havde været Horne fS, mente han.

Borgmester bad om ordentlig tone

For Dansk Folkeparti var afslaget en bitter pille at sluge, især fordi den lokale partileder Anne Møllegaard Mortensen sidder som formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget, der i første omgang behandlede ansøgningen og var positive, men bare ikke kunne finde pengene. Derfor sendte udvalget ansøgningen videre Økonomiudvalget, der råder over udviklingspuljen.

- Jeg havde regnet med, at ansøgningen ville gå igennem her, for der står masser af penge, vi ikke har brugt, og vi vil kunne investere dem i en værdifuld brandingeffekt for hele kommunen, sagde Møllegaard Mortensen.

Hendes partifælle Jack Odgaard kaldte det "flovt", at flertallet ville sige nej til et så lille beløb, og det fik borgmester Hans Stavnsager (S) til, at korrekse Odgaard:

- Jeg synes ikke, vi skal skamme hinanden ud men holde en ordentlig tone, pointerede han.

Det afholdt sig ikke Mads Holdgaard, Alternativet, for at kalde diskussionen "en farce" og Søren Hillers, Radikale Venstre for at sige "de mindste sko, giver de største vabler".

Ole Pedersen, Venstre, kaldte det "fuldstændig vanvittigt" at sige nej med henvisning til de penge, der er investeret i Egsfield Ground, og de frivillige, der står klar til at løfte opgaven, og han forsøgte at appellere til flertallets "sunde fornuft".

De knubbede ord til trods besluttede et flertal bestående af Socialdemokraterne, Konservative samt de fire Venstre-medlemmer Herdis Hanghøi, Kristian Nielsen, Søren Kristensen og Lars Tribler at afvise ansøgningen.

De 12, der ville finde pengene var SF, Enhedslisten, Alternativet, Radikale, Dansk Folkeparti, samt Anne Jørgensen, Bo Petersen og Ole Petersen fra den splittede Venstregruppe.

Mads Holdgaard, Alternativet, fandt debatten "en farce", fordi Kultur og Lokalsamfundsudvalget var indstillet på at støtte ansøgningen. Sidemand Søren Hillers, RV, mente også ansøgningen burde støttes. Foto: Kim Rune
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce