Annonce
Odense

Stribevis af indbrud i Odense i weekenden

Politiet i Odense har fået en stribe anmeldelser om indbrud i byen weekenden over. Genrefoto: Michael Bager
13 private hjem fik besøg af indbrudstyve i Odense i den forgangne weekend.

Selv om antallet af indbrud helt overordnet er faldende, så hænder det at byens indbrudstyve er mere flittige i nogle perioder end andre. Den forgangne weekend hører nok til de flittige, efter at politiet i Odense fik 13 anmeldelser om indbrud i privat beboelse. De mange anmeldelser indløb fra hele byen, men særligt den nordvestlige del af byen var plaget fremgår det af døgnrapporten.

I et hus på Eddavej i det nordvestlige Odense, brød en tyv fredag aften en havedør op med et koben og en skruetrækker, hvorefter vedkommende gennemrodede huset. Der blev stjålet en computer og smykker. På Rugårdsvej i samme postnummer, brød en tyv også gennem en havedør til et hus. Udbyttet lamper og her ved beboeren ret præcist, at indbruddet skete lørdag aften omkring 21.40. På Musvågevej var det et stuevindue tyven valgte som adgang til et hus. Her blev der stjålet kontanter, og muligvis mere. Husejeren havde dog ikke fuldt overblik, da anmeldelsen indløb lørdag efter 23.00.

På Asgerdvænget blev der formentlig ikke stjålet noget, selv om beboerne søndag eftermiddag ved 13-tiden kom hjem til et opbrudt hus. Tyven havde brudt et vindue op til et soveværelse og der var tydelige tegn på at vedkommende havde været over det hele.

Fra centrum kom der to anmeldelser. Den ene fra Nedergade, hvor der mellem fredag eftermiddag og søndag klokken 15 blev brudt en hoveddør op og stjålet en Ipad, figurer, en computer og en svensk stol. Den anden var et indbrud i en kælder til en ejendom i Bjergegade. Her havde tyven det lidt for let, da døren til kælderen stod ulåst. Flere kælderrum blev gennemrodet og der blev blandt andet stjålet spiritus og madvarer.

I Odense V i Bolbro kom tyven også gennem kælderen. Det var i et hus på Rolf Krakes Vej, hvor tyven til gengæld gennemrodede flere etager. Da sagen blev anmeldt til politiet søndag morgen, hvad ejeren ikke noget overblik over, hvad der var stjålet.

Fra det sydøstlige Odense kom der to anmeldelser. Begge fra Hjulets Kvarter, hvor nogen i den første anmeldelse var brudt ind gennem et vindue til et børneværelse i et hus og havde stjålet smykker og kontanter - og muligvis flere ting. I den anden anmeldelse var der blevet brudt en terrassedør op, men selv om huset var gennemrodet, havde tyven ikke stjålet noget. I Odense M gik det ud over et hus Christian IX's Vej, hvor nogen brød et vindue til et køkken op for at komme ind. Heller ikke her havde ejeren et overblik og tyvens udbytte. I det sydvestlige Odense var der et vindue på bagsiden af et hus på H.J. Poulsens Allé, der blev brudt op. Her stjal tyven smykker. Og fra det nordlige Odense dukkede der to anmeldelser op. Den første fra Smedeager. Her havde en tyv brudt en terrassedør op og ødelagt døren. Til gengæld var beboeren usikker på, om tyven overhovedet havde været indenfor. Det var man til gengæld ikke på Store Klaus, hvor tyven havde fundet en nøgle til hoveddøren og fra huset havde stjålet smykker, kontanter og to ældre mobiltelefoner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce