Annonce
Middelfart

Strib-drab: 33-årig dræbte kvinde i jalousi

Mandag erkender manden, der er tiltalt for at have knivdræbt sin kone i Strib for et år siden, at han slog sin kone ihjel Arkivfoto

En 33-årig mand erkender mandag over for domstolene i Odense, at han dræbte sin kone for et år siden i Strib.

Som forventet af hans forsvarer erkender manden, der er tiltalt for at have dræbt sin kone med en kniv i deres lejlighed i Strib sidste vinter og efterfølgende efterladt hendes lig på en rasteplads i Jylland, at han er skyldig.

Han forklarer ved Retten i Odense mandag, at han den pågældende aften i januar 2015 opdagede, at hun skrev med en tidligere kæreste fra Egypten, og det blev starten på et skænderi.

- Vi havde snakket om det flere gange, og hun havde lovet, at hun ville stoppe. Men hun sagde, at hun ønskede at gøre mig jaloux, fordi hun mente, at jeg var ligeglad med hende, siger den 33-årige mand, der er af nordafrikansk afstamning.

Han forklarer endvidere, at hun selv tog fat i kniven og startede med at true ham med den, hvorefter han blev skåret, fordi han tog fat om kniven - og herefter kommer de op og slås.

Knivdrabet i Strib fandt mere præcist sted på et tidspunkt mellem den 6. og 10. januar i en lejlighed på Vestergade.

Liget blev fundet af en mand på rastepladsen på Væth-vej tæt på Langå den 10. januar.

Anklageren går efter en anbringelsesdom på ubestemt tid. Der forventes at falde dom i sagen mandag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce