Annonce
Sydfyn

Stresstest på Svendborg vaccinationscenter: 1000 borgere stikkes fredag

Tour de force i vaccinationer. Vaccinationscentret i Svendborg har stresstestet personalet og haft 1000 patienter igennem til vaccination denne fredag mod de normale cirka 300 på en almindelig dag. Foto: Katrine Becher Damkjær
Fredag blev Svendborgs vaccinationscenter sat på prøve, da kapaciteten skulle testes. 1000 borgere var igennem møllen, og de kom fra både nær og fjern.

Svendborg: Man skulle tro, at det ville gå lidt vildere for sig, når hele 1000 borgere er med til at teste Svendborg vaccinationscenters kapacitet, men egentlig foregår hele hurlumhejet i ro og mag.

Stille og roligt trisser ældre mennesker ind og ud af de opsatte vaccinationsbokse, hvor der sidder en vaccinator klar til at give en varm velkomst og et lille stik.

Berit Svendstrup, der ellers er pensioneret læge, er en af "stikkerne", der fredag prikker til den ene borger efter den anden.

- Der er god stemning, konstaterer hun. Hendes øjne afslører smilet under mundbindet.

Annonce

Hele regionen under lup

Det er ikke, fordi vaccinationscenteret ikke gør, som det skal, at der denne dag blev sat ekstra pres på medarbejderne. Nej, det er såmænd alle Region Syddanmarks vaccinationscentre, der fredag skal stikke lidt ekstra.

For Svendborg vaccinationscenters vedkommende betyder det, at der denne fredag skal vaccineres en håndfuld borgere mere end normalt. Normalt kommer der blot cirka 380 borgere til vaccination om dagen.

Ledende overlæge på Svendborg Sygehus, Mette Worsøe, er til stede på den store vaccinationsdag, og hun mener, at vaccinationscenteret på Ryttervej sagtens kan følge med, når der som fredag vaccineres flere end det dobbelte af, hvad der plejer.

- Det er slet ikke noget problem, og vi har også folk nok. Når der på et tidspunkt kommer flere vacciner til os om ugen, så har vi folk, der gerne vil hjælpe og hurtigt kan blive ansat, siger hun.

På denne fredag er der 30 medarbejdere ombord. Heraf ni portører og seks farmaceuter, der trækker vacciner op.

Berit Svendstrup (anden fra højre) fortæller, at hun på trods af det ekstra pres alligevel finder tid til at tale med borgerne, der skal vaccineres. Foto: Katrine Becher Damkjær

Berit Svendstrup giver bossen ret, for hun mener da også, at det sagtens kan løbe rundt.

- Der er styr på logistikken, og det flyder godt. Vi har også tid til at snakke lidt med folk, når vi vaccinerer dem, fortæller hun.

Annonce

Kommer fra nær og fjern

Midt i det hele bliver interviewet afbrudt. Vi befinder os i den store sal, hvor vaccinationerne finder sted. En ældre dame henvender sig til Mette Worsøe i den hvide kittel.

- Vi er kommet hele vejen fra Nakskov, griner hun.

- Det er fint at få en tur ud af det, men det er godt nok også lidt ærgerligt, at butikkerne først åbner på mandag, siger kvinden.

Mette Worsøe nikker og griner.

Heldigvis skal den ældre dame til Svendborg igen for at få andet stik.

- Så kan du jo gå i butikkerne, når du kommer igen. Det er nogle gode butikker, vi har her i Svendborg, siger Mette Worsøe til damen, der siger pænt farvel og tak og går videre.

Damen fra Nakskov er ikke den eneste, der har fundet vej til Svendborg på denne store dag. Da personalet mødte ind fredag morgen, lagde det mærke til, at der ude foran vaccinationscenteret holdt en autocamper parkeret.


Jeg bliver da lidt rørt. Der er virkelig mange, der gerne vil det her

Mette Worsøe, ledende overlæge på Svendborg Sygehus


Conni Quorp er daglig leder på vaccinationscenteret, og hun fremfører den usædvanlige historie om autocamperen.

- Det var simpelthen nogen fra Roskilde, som havde overnattet her, fordi de skulle vaccineres, udbryder hun.

- Normalt vil vi jo helst have, at man bliver vaccineret i ens egen region, men jeg bliver da lidt rørt. Der er virkelig mange, der gerne vil det her, indskyder Mette Worsøe.

Annonce

Det kører på skinner

Klokken nærmer sig 15. Vaccinationscenteret har været i fuld gang siden klokken 8.10 om morgenen, og det er ved at være tid til en opsummering.

Personalet samles til en kort briefing i vaccinationssalen.

Personalegruppen til briefing. Her er højt humør og smil under mundbindene. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Vi har allerede vaccineret over halvdelen, og jeg er giga stolt, meddeler Mette Worsøe under briefingen.

- Det er en historisk dag det her, og når corona en gang er overstået, så holder vi en fest, fastslår hun.

Salen runger af grin. Alle nikker. Selvfølgelig skal de have en fest.

- Det har vi fortjent, medgiver Conni Quorp.

Briefingen varer ikke længe, for uden for salen er der begyndt at være kø. Der er stadig folk der skal stikkes, og arbejdsdagen er slet ikke slut endnu. Først klokken 19 kan vaccinationscenterets medarbejdere ånde lettet op og tage hjem på weekend.

Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce