Annonce
Nyborg

Borgerne får ikke den service, de har krav på: Sagerne hober sig op

Søren Møllegård, vicekommunaldirektør og teknisk direktør i Nyborg Kommune, får nu tilført ekstra abejdskraft til sin forvaltning. Her bliver bunkerne med byggesager til stadighed større. Foto: Kasper Riggelsen
Borgerne får ikke den service, de har krav på, så nu må teknisk forvaltning i Nyborg Kommune ansætte yderligere to medarbejdere.
Annonce

Nyborg: Hvis borgerne skal have den service, de har krav på, og forvaltningen ikke skal drukne i sager, skal der flere ansatte til.

Det fastslår direktør i Nyborg Kommunes teknik- og miljøforvaltning, Søren Møllegård, efter at have fået grønt lys fra politikerne til at opnormere afdelingen.

- Når man sammenligner os med andre kommuner, er vores sagsbehandlere belastet mere end rimeligt er. Og vores borgere udsat for unødigt lange sagsbehandlingstider, konstaterer Søren Møllegård.

Annonce

Gang i byggeriet

Det er især ansøgninger om byggetilladelser til alt fra større boligprojekter til garager og carporte, der hober sig op på skrivebordene i teknik- og miljøforvaltningen.


Når antallet af byggesager samtidig stiger voldsomt, giver det problemer.

Teknik- og miljøchef Søren Møllegård


Der er - og bliver - bygget usædvanligt meget i Nyborg Kommune. Og det er Søren Møllegård glad for.

- Det er kun godt. Det er jo det, vi gerne vil og arbejder på hver eneste dag, understreger han.

- Men vi har fået et nyt bygningsreglement, som kommunerne må bruge meget tid på at fortolke. Derfor tager sagerne længere tid at ekspedere. Og når antallet af byggesager samtidig stiger voldsomt, giver det problemer, tilføjer han.

Annonce

Sygdom og stress

I en sagsfremstilling til politikerne i kommunens teknik- og miljøudvalg konstaterer forvaltningen, at et særligt byggesagsteam har "været ramt af sygdom og stress, som til dels kan føres tilbage til for stort arbejdspres i for lang tid".

Samtidig kan forvaltningen konstatere, at der i andre kommuner med voksende bunker af byggetilladelser er ansat flere folk til at behandle dem.

Og det bliver altså nu også tilfældet i Nyborg, når teknik- og miljøforvaltningen her først i det nye år ansætter de yderligere to, politikerne har givet grønt lys til at opnormere forvaltningen med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Debat

Debat: Batteri-drevne tog er fremtiden

Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce