Annonce
Nyborg

Street marked: Europæiske fødevarer på havnekajen

Irina har styr på hele paletten af oste fra støvlandet. Hun deltager på det europæiske gademarked for fjerde år. Foto: Klaus Wind
Italiensk fåreost kappes med britiske søde karameller og franske fristelser i Havneparken. Fødevaremarked i Nyborg med et europæisk snit er parkeret på fronten til og med lørdag.

Nyborg: To ristede med brød er fortsat et slagkraftigt tilbud hos Lauses Grill på havnen.

Men det lokale madtempel i fastfood har fået europæisk selskab over nogle dage.

I teltboder på Havneparken er den danske karavane af European Street Food rykket ind med et bredt udsnit af fødevarer fra den italienske støvlehæl til den finske lapmark.

På fødevaremarkedet mødes kunderne med et ciao, et bonjour eller et tervetuola. Her gør veldrejede italienske skinker fra Parma sig til i det ene telt.

Hos naboen er det franske fristelser fra Provence, som har selskab af broderier og sæbe. Og ved siden af lokker ekspedienten med de sødeste sager fra Old Britannia.

- Det er fjerde år, at jeg deltager. Og jeg har været i både Sverige og Danmark med turen. Selv bor jeg i Lecce i det sydlige Italien. Men min chef bor i Milano, hvor han skaffer de bedste oste fra hele Italien.

Fåreosten Pecorino fra Sardinien og Sicilien er nok den mest berømte, fremhæver Irina som er fra Rusland, men de seneste syv år har boet i støvlelandet.

Sådan slår den europæiske integration sine folder - også på fødevaremarkedet, som tæller omkring 20 boder og turnerer i det meste af Danmark hen over sommeren. I alt bliver det til 18 byer fra maj til september.

Annonce
Karavanen af telte byder på noget af det bedste, som vores europæiske naboer fremstiller indenfor fødevarer. Foto: Klaus Wind.

Premiere i karavanen

Abdullah serverer brændte mandler og nødder i forskellige appetitlige forklædninger. Ved siden af det er oliven i egen og andres lage, som fylder under disken.

Chefen for det hele hedder Max og er englænder. Han er dog ikke med på turen hen over Danmark.

- Vi er med for første gang på turen med European Street Food. Og næste stop er i Randers og så Holbæk, bemærker Abdullah, inden han byder en ny kunde på godter med et anstrøg af italiensk charme. For boden flager i rød, grønt og hvidt.

Kager, ost, pølser oliven, nødder, pesto, sæbe. De traditionelle fødevarer fra en række europæiske lande folder sig ud over fem dage i Nyborg - frem til og med Valdemarsdag, lørdag 15. juni.

Og bliver det for internationalt på kajen, så er svinekødet i en dansk "hotter" stadig indenfor rækkevidde hos Lauses.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce