Annonce
OB

Streaming fra international turnering

OB's U19-træner Kim Engstrøm er manden bag den store international ungdomsturnering i Ådalen i weekenden fra og med fredag. Foto: Birgitte Carol Heiberg
OB's internationale ungdomsturnering begynder fredag eftermiddag og alle kampe kan ses på computeren.

FODBOLD: OB's internationale ungdomsturneringer Kai Thor Cup og BT Catering Cup begynder fredag eftermiddag og det er nyt i år, at klubben kan livestreame alle kampene via Spiideo.

Og faktisk bliver lørdagens testkamp mellem OB's Superliga-hold og Middelfart fra 2. division også livestreamet på ob.dk fra kl. 10.00.

- Det vil selvsagt være med til at eksponere vores turneringer yderligere – foruden de scouts der kommer til Ådalen og spreder ordet om, at vi i januar har international topfodbold i Odense, mener OB's U19-træner Kim Engstrøm, der samtidig er turneringsansvarlig.

- Vi er sikre på, at vi gør noget rigtigt med turneringen, for i år har vi også fået forespørgsler fra andre internationale klubbers chefscouts, som ønsker at komme til Odense for at se vores turnering, så de kan finde den næste store stjerne.

I år har turneringen indgået et samarbejde med DBU’s talentdommergruppe, så dommerne i Kai Thor Cup er dommertalenter, der har en ambition om selv at blive elitedommere i fremtiden. BC Catering Cup bliver igen i år fløjtet af kompetente fynske fodbolddommere.

- Jeg tror på, at i år kan blive det højeste niveau, vi nogensinde har kunnet præsentere, hvis man kan tage klubbernes førsteholdsplaceringer in mente. I deltagerfeltet har vi blandt andet Union Berlin, som er i midten af Bundesligaen, Pogon Szczecin der er nummer tre i Polen og et af de stærkeste akademier i Polen, Norrköping der er fast tophold i Sverige, Vitesse Arnhem, som traditionelt set er et godt sub-tophold i Holland, Jablonec som ligger nummer tre i Tjekkiet, og et ubeskrevet blad i VRS Academy, som spiller noget offensivt fodbold, hvor spillerne ofte har muligheden for at vise sig fra den bedste side individuelt, siger Kim Engstrøm.

BK Häcken er med for tredje gang på stribe ligesom AaB. Pogon Szczecin og Union Berlin deltager i år andet år i træk, og Norrköping har også tidligere deltaget i turneringen. Samtidig er der turnerings-debut til de stærke mandskaber fra Vitesse, FK Jablonec og VRS Academy.

Alle kampene spilles på OB's egne kunstgræsbaner, og de gæstende hold bliver indkvarteret på OS&E's egne hoteller i form af Hotel Odense og Hotel Odeon, ligesom en af turneringernes hovedsponsor, Kai Thor, laver al den maden til spillerne.

- Når det er sagt, så kunne vi ikke afholde disse turneringer uden et rigtig godt samarbejde med vores andre sponsorer, Odense Boldklubs amatørafdeling og en ordentlig flok hjælpsomme forældre, der i løbet af weekenden bruger mange timer, ligesom værtsfamilier tager sig godt af de gæstende spillere fra Vitesse, mener Kim Engstrøm.

Turneringen starter 15.30 fredag. Der er gratis adgang. Se kampprogrammet på ob.dk..

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce