Annonce
Kerteminde

Strandvandrer fandt død klumpfisk ved Midskov

Malou Friis Wittrup præsenterer klumpfisken, der blev fundet ved Midskov - dne er lille bitte i betragtning af, at den kan nå en vægt på 2,3 tons og en længde på op mod fire meter. Foto: Stine Habary
Den døde fisk blev fundet på stranden torsdag eftermiddag. Nu ligger den i fryseren på Fjord&Bælt
Annonce

Kerteminde: Der er fisk, der er store, og så er der fisk, der er kæmpestore. Til den sidste gruppe hører klumpfisken, der - hold godt fast - kan nå op på at veje over 2,3 tons.

Det var langt fra den størrelse, den klumpfisk havde, der torsdag blev fundet død på stranden ved Midskov. Det var en endnu ikke kønsmoden ungfisk på bare 12 kilo og en længde på godt og vel en halv meter.

Finderen af fisken ringede til Fjord&Bælt, og herfra rykkede biolog Stine Habary og studentermedhjælper Malou Friis Wittrup straks ud.

- Man kan ikke tage fejl af en klumpfisk. Den har den sjoveste form og ser bare så sær ud, griner Stine Habary.

Den døde klumpfisk havde ikke nogen øjne. Dem havde krabber eller måger, eller andre ådselsædere for længst spist. Dte er de nemme godbidder, der hurtigt bliver hapset. Foto: Stine Habary
Annonce

Lever af vandmænd

Hun fortæller at fisken, der kan nå op i næsehornsstørrelse, som hun kalder det, hovedsaligt lever af vandmænd.

- Den er kun på størrelse med et knappenålshoved, når den bliver klækket, men derefter vokser den hurtigt - med en vækst på helt op mod et kilo om dagen under optimale forhold, fortæller hun.

- Den lever i ret dybt vand, typisk ned i 600 meters dybde, og det kan være forklaringen på, at den godt kan lige at tage solbad. Af og til kommer de helt op og ligger i overfladen og soler og varmer sig sig.

Der dukker af og til klumpfisk op i danske farvande, selvom de egentlig hører til længere sydpå.

- Teorien er, at det er de varmere temperaturer, der lokker dem herop, og så er der nogle, der ikke når at drage sydpå igen, inden det bliver for koldt, og så dør de.

Det uheldige eksemplar, der strandede torsdag, ligger nu i fryseren på Fjord&Bælt. Her bliver fisken, indtil den skal skæres op og studeres indvendig, formentlig i forbindelse med besøg af en skoleklasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce