Annonce
Nyborg

Strandtudser og byudvikling reddet af budgetforlig

En tiltrængt renovering og udvikling af Nyborgs bykerne er en af de store poster på Nyborg Kommunes budget for 2020. Foto: Kasper Riggelsen
Nyborgenserne slipper for besparelser de næste fire år, hvis forudsætningerne i et bredt budgetforlig i Nyborgs byråd ellers holder.
Annonce

Nyborg: Der er penge til byudvikling, strandtudser i Refsvindinge og mange andre store og små projekter i det budgetforlig, politikerne i Nyborgs byråd mandag aften præsenterede offentligheden for.

Budgetforliget, som samtlige byrådets partier står bag, er klinisk renset for besparelser. Og dét endda med en tilføjelse om, at en del af de besparelser på ældreområdet, der allerede er vedtaget, bliver rullet tilbage.

Byrådet besluttede sidste år at spare to gange to timers ekstra rengøring hos kommunens ældre væk. Men den ordning bliver nu genindført fra 1, januar 2020.

De 530.000 kroner, det koster at genindføre den ekstra rengøring, vælter således ikke et budget, hvor "rettidig omhu" sikrer et budget i balance og uden besparelser.

Og hvor der er plads til investeringer i skoler, sundhed, landsbyer, byudvikling og klima.

Annonce

Omfattende byudvikling

Et af de helt store projekter, der nu bliver sat penge af til, er en omfattende renovering og udvikling af Nyborgs bykerne.

Det er der sat 20 millioner kroner af til de kommende to år.

Der skal de næste fire år også bruges 27 millioner kroner på at forbedre indeklimaet i kommunes skoler, ligesom der er reserveret" 30 millioner kroner til opførelsen af et nyt sundhedshus i det centrale Nyborg i løbet af de næste fire år.

Når pengene kun er reserveret, skyldes det, at der ud over de 30 millioner kroner skal yderligere 50 millioner kroner til at finansiere byggeriet af sundhedshuset.

Derfor skal der først, som det hedder, "ske en nærmere afklaring af projektering og finansiering af det samlede projekt".

Blandt de mange lidt mindre projekter, der er sat penge af til i Nyborg Kommunes budget for 2020, er 200.000 ekstra kroner til Refsvindinge Natur- og Kulturcenter.

Det er her stærke og engagerede lokale kræfter har formået at kombinere en redningsaktion for den fredede strandtudse med et aktiveringsprojekt for unge mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce