Annonce
Faaborg-Midtfyn

Strandpark, bådebyggeri og el-cykler: Støtte til flere faaborg-midtfynske projekter

Café Fabers er blandt modtagerne af midler fra LAG SØM-puljen. Arkivfoto: Kim Rune

LAG SØM har uddelt 2018-puljen, og der er flere lokale projekter, der er blevet tilgodeset.

Faaborg: Pengene vælter ind til gode projekter i det faaborg-midtfynske i disse dage, og nu har LAG SØM også uddelt deres 2018-pulje. Her blev fire projekter i Faaborg-Midtfyn tilgodeset.

Faldsled Strandpark har fået tilsagn om intet mindre end 450.000 kroner til etablering.

Derudover er der givet tilsagn til 250.000 kroner til det nedlagte bådebyggeri i Dyreborg, som driftige kræfter arbejder på at omdanne til café, butik og kreativt værksted for kunst- og husflidsarbejde. LAG SØM-midlerne skal bruges til at renovere tag og facader og tilbygge toiletter og køkken. Derudover skal der indrettes syv parkeringspladser, og der skal bygges en træterrasse.

"Lokalt producerede fødevarer kan tilberedes side om side med formidling af kystkulturhistorie. Det kreative og kunstneriske miljø, som kendetegner Sydfyn, styrkes", lyder det i projektgennemgangen.

Bådebyggeriet er en frivillig forening sammensat af Dyreborg Motion, Dyreborg Beboer- og Kulturhus og Dyreborg Beboerforening.

Annonce

LAG SØM

LAG SØM står for den lokale aktionsgruppe for Syd- Øst- og Midtfyn.LAG SØM udvikler landdistrikterne inden for to områder: erhvervsfremme og rammevilkår.

Frist for tredje ansøgningsrunde i 2018 er den 3. december.

De lokale aktionsgrupper (LAGer) er finansieret med midler fra EU og Erhvervs- og Vækstministeriet.

Seks nye el-cykler

Café Fabers i Ryslinge kan glæde sig over 80.225 kroner, som kan andet kan bruges til at få etableret et nødvendigt ventilationsanlæg. Café Fabers åbnede 1. september 2018 i de tidligere Fabers Fabrikker. Caféen er åbnet med dispensation, da myndighederne kræver et ventilations- og varmegenvindingsanlæg. Under de aktuelle forhold er der kun plads til 30 gæster ad gangen, men da der planlægges større kulturarrangementer med op mod 120 deltagere mindst én gang om måneden, er det nødvendigt med et nyt ventilationsanlæg, lyder det.

Udenfor caféens åbningstid kan den bruges af foreninger, frivillige, ungegrupper, højskolens elever, læsegrupper mm.

55.000 kroner er på vej til Faaborg Cykeludlejning. Virksomheden udlejer cykler til turister, skoler og i forbindelse med firmaudflugter. Faaborg Cykeludlejning samarbejder også med lokale aktører, der sælger cykelrejser på Sydfyn.

Faaborg Cykeludlejning oplever en stigende efterspørgsel på el-cykler fra både kunder og samarbejdspartnere. Virksomheden har nu midler til seks nye el-cykler samt optimering af værksted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];