Annonce
Faaborg-Midtfyn

Strandet på sydfynske øer: I dag genoptager færge sejlads fra Faaborg til Avernakø og Lyø

Færgen mellem Faaborg, Lyø og Avernakø blev søndag aften indstillet som følge af en fejl. Natten til mandag har Ø-Færgen dog oplyst, at færgen sejler efter normal plan mandag. Foto: Louise Koustrup
Ø-Færgen meddelte søndag aften, at man på grund af en fejl var nødt til at indstille sejladsen mellem Faaborg, Avernakø og Lyø. Færgen havde tabt mellem 100 og 200 liter hydraulikolie i havnen i Faaborg. Natten til mandag oplyser færgeselskabet, at færgen er repareret og klar til at sejle mandag.
Annonce

Faaborg: Søndag aften så det ud til, at mandag kunne blive en ekstra udfordring for dem, der skulle genoptage arbejdet eller skolen efter sommerferie, for en af de sydfynske færgeruter var nødt til søndag aften at indstille driften.

Det var sejladsen mellem Faaborg, Avernakø og Lyø, som ifølge en kort sms-besked fra færgeselskabet Ø-Færgen blev indstillet, og derfor kunne der være borgere, som var strandet på en af de to øer.

"På grund af en hydrauliklækage på forrampen er driften af Faaborg III indstillet indtil videre. Vi informerer så hurtigt som muligt når vi har et overblik over reparation og tidstermin. Vi beklager ulejligheden", skrev Ø-Færgen.

Ifølge vagtchef Kenneth Taanquist, Fyns Politi, fik politiet en anmeldelse søndag klokken 20.40 om, at færgen havde tabt mellem 100 og 200 liter hydraulikolie, som var røget ud i havnebassinet i Faaborg. Søndag aften var Beredskab Fyn og Miljøvagten på stedet for at undersøge, hvordan man får olien suget op.

Det var søndag aften ikke muligt at få uddybet problemet med færgen, eller hvor længe driften ville være indstillet. I en sms klokken 1.54 natten til mandag oplyser Ø-Færgen imidlertid, at Faaborg III er blevet repareret og er klar til at sejle efter normal plan mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce