Annonce
Danmark

Stram Kurs udelukker journalister fra valgfest

Avisen Danmarks journalist Kasper Løvkvist forsøgte uden held at få Rasmus Paludan til at forholde sig til, at han i årevis chikanerede en ung mand fra Ribe. Arkivfoto: Lasse Waarsøe Witt.
Pressen vil ikke få adgang til Stram Kurs' valgfest på Christiansborg. Partiet føler sig for dårligt behandlet, lyder forklaringen.

Valg: Når partiet Stram Kurs holder valgfest på onsdag på Christiansborg, får pressen ikke adgang til festlighederne. Det bekræfter Stram Kurs' spidskandidat i Sydjyllands Storkreds, Carsten Normann Munk og Stram Kurs' pressechef over for avisen Danmark.

Partiet holder ellers en fest på Christiansborg i lighed med de fleste andre partier, men helt usædvanligt vil pressen som udgangspunkt ikke have adgang til lokalet, hvor partiets kandidater opholder sig. Ifølge partiet skyldes det dårlige erfaringer med pressen i valgkampen.

- Der er en generel opfattelse af, at vi ikke er blevet særligt pænt behandlet af pressen, siger Carsten Normann Munk.

Hvad tænker du konkret på?

- Det er det hav af artikler, hvor der er blevet gravet op i Rasmus' privatliv, og artikler om, at jeg vil smide min egen kone ud. Det er jeg ærligt talt ikke imponeret over, siger han.

Han henviser blandt andet til Avisen Danmarks afsløringer af, hvordan Rasmus Paludan i flere år har chikaneret en tidligere medstuderende fra Ribe og JydskeVestkysten, der har fortalt, at Carsten Normann Munks egen filippinske kone ifølge partiets partiprogram ikke ville kunne blive i Danmark.

- Men det betyder ikke, at der ikke bliver pressekontakt. Det foregår bare uden for lokalet, siger Carsten Normann Munk, der fortæller, at kandidaterne jævnligt vil bevæge sig uden for læsesalen på Christiansborg, hvor festen bliver afholdt, for at tale med pressen.

Annonce
Carsten Normann Munk (th.), spidskandidat for Stram Kurs i Sydjyllands Storkreds, tøver med at kalde beslutningen om at udelukke pressen fra valgfesten for endegyldig. Han åbner op for, at der måske kan blive adgang for et tv-hold.Foto: Martin Ravn

Stadig dialog

Selvom Carsten Normann Munk ifølge eget udsagn "kun kan gisne om", hvorfor pressen ikke har adgang, fortæller han, at beslutningen om at udelukke pressen fra festen er truffet i fællesskab blandt partiets kandidater. Han åbner dog op for, at der alligevel kan komme tv-billeder fra valgfesten.

- Jeg tror, at der kommer et tv-hold ind og tager bileder af festen. Det er i hvert fald det, jeg har hørt. Om det sker eller ej, kan jeg ikke sige, siger Carsten Normann Munk, der dog tøver med at kalde beslutningen om at holde journalister uden for valgfesten for endegyldig.

- Der er stadig pågående dialog om, hvad vi helt præcist gør, siger han.

Partiets pressechef oplyser dog til avisen Danmark, at beslutningen om ikke at lade journalister få adgang er endegyldig, og at der ikke er planer om at lukke et tv-hold ind til festen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce