Annonce
Fyn

Stram Kurs slog Liberal Alliance i fem af otte fynske valgkredse

Martin Christensen, fynsk folketingskandidat for Stram Kurs. Foto: Michael Bager
Stram Kurs klarede spærregrænsen på to procent i fem af de otte fynske valgkredse. Og i alle fynske valgkredse fraset de tre i Odense fik Stram Kurs flere stemmer end Liberal Alliance, som i den seneste valgperiode har haft en fynsk valgt minister.

Stram Kurs' fynske spidskandidat Martin Christensen skal ikke bruge de kommende år på landspolitik, idet hverken han eller nogen af partifællerne opnåede valg til Folketinget.

Men havde Stram Kurs haft sammen opbakning på landsplan som i nogle af de fynske valgkredse, havde Rasmus Paludans parti haft plads i Folketingssalen.

I fem af de otte valgkredse på Fyn nåede Stram Kurs op på to procent eller mere ad stemmerne. Størst var opbakningen i Assenskredsen, hvor Stram Kurs med i alt 594 stemmer fik 2,3 procent af de afgivne stemmer. Mindst opbakning til Stram Kurs var der i Odense Syd-kredsen, hvor partiet fik 1,4 procent af stemmerne.

Ganske opsigtsvækkende fik Stram Kurs i fem af Fyns otte valgkredse flere stemmer end Liberal Alliance, som i den forgangne valgperiode havde Merete Riisager siddende som undervisningsminister. Kun i de tre Odense-kredse fik Liberal Alliance flere stemmer end Rasmus Paludans parti.

Det stærkt indvandrerkritiske parti havde ikke noget godt valg på valgstedet i Vollsmose. I afstemningslokalet på den tidligere Humlehaveskole blev der afgivet 4062 stemmer. Af dem gik 53 til Stram Kurs. Men også i Vollsmose havde Stram Kurs større appel til vælgerne end Liberal Alliance, som på afstemningsstedet i Vollsmose fik 12 stemmer.

Spidskandidat Martin Christensen fik ni personlige stemmer, mens der var to personlige stemmer til partiets andet kandidat Mikkel Brinck Søberg på valgstedet i Vollsmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce