Annonce
Erhverv

Straarup: Dyrt, men godt køb i Finland

30,1 milliarder kroner har Danske Bank givet for den finske bank Sampo

Annonce

Danske Bank har betalt 30,1 milliarder kroner for finske Sampo Bank, og den danske bank-aktie faldt efter offentliggørelsen af købet, da markedet mener, at købet er dyrt.

Danske Banks ordførende direktør, Peter Straarup, erkender over for RB-Børsen, at der er tale om et dyrt køb, men han er overbevist om, at banken er pengene værd.

- Vi får over en million kunder, vi får en bank med en markedsandel på 15-20 procent i Finland. Det er Finlands næststørste erhvervsbank med mange gode kunder, og så har den tre banker i Baltikum, som vokser meget kraftigt. Derudover har Sampo også en lille bank i Rusland. Så vi får en velfungerende bank, der tjener masser af penge, og derfor giver vi også en høj pris for den, siger Peter Straarup til RB-Børsen.

Annonce

Fælles it-platform

- Købet af Sampo udnytter Danske Banks it-platform på nye markeder, giver banken adgang til hovedmarkeder nær fokusområdet i Nord- europa og sender samtidig Danske Bank ind på de hurtigt voksende baltiske markeder, siger Peter Straarup, der slår fast, at integrationen vil tage over et år.

- Den administrative del af det vil tage over et år. Vi regner med, at vi i løbet af halvandet år har dem fuldt ovre på vores it-platform. Den finansielle del af det kan jeg ikke tage stilling til, men der er ingen tvivl om, at Danske Bank skal fordøje det her, før vi skal noget andet, siger Peter Straarup.

Han oplyser, at det finske opkøb kun kommer, fordi Danske Bank er færdig med integrationen af de to irske banker. Danske Bank købte i 2005 de to irske banker Northern Bank i Nordirland og National Irish Bank for 10,4 milliarder kroner.

Annonce

Irske banker på plads

- Vi er færdige med at lægge de irske banker over på vores platform. De vokser kraftigt, og de sælger masser af vores produkter. Så det betragter vi som en afsluttet sag, og det er selvfølgelig også årsagen til, at vi er gået i gang med det her, siger Peter Straarup.

Danske Bank køber kun Sampo Bank, og således bliver Sampo Forsikring i Sampo-koncernen.

- Sampo forsikring bliver i Sampo Group. Men vi har en aftale om, at de forsikringer, vi sælger i Sampo Bank, dem sælger vi til Sampo Group. På samme måde som Danske Bank i Danmark sælger forsikringer for Topdanmark, siger Peter Straarup.

Sampo Bank beholder sit navn, men vil blive pakket ind i Danske Banks blå designlinje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce