Annonce
Assens

Strøm på både Tesla og TC

69-årige Torben Clausen er manden bag entreprenørvirksomheden TC Anlæg i Odense. Han er fra Dreslette. Han bor i dag i Torø Huse ved Assens med sin samlever.

Haarby/Odense: Den store, fashionable Tesla-elbil er ved at blive ladet op på parkeringspladsen. Ved siden af, indendøre på kontoret i et af Odenses industrikvarterer, er der i overført betydning også sat strøm til.
Efter et lille bump under finanskrisen, kører det derudaf for entreprenørvirksomheden TC Anlæg.

Og bag skrivebordet finder vi manden bag initialerne "TC". Det er den gamle Haarby-dreng, ingeniøreren Torben Clausen, der i dag er virksomhedens regnedreng. Han regner de kæmpestore milliontilbud ud ved licitationer. Det var Torben Clausen, som i 2002 startede firmaet op fra bunden.

Men måske er det tilfældighedernes spil, der gør, Torben Clausen i dag kan glæde sig over, han er kommet så langt i livet. Så TC Anlæg i dag omsætter for rundt regnet 300 millioner kroner med 100 ansatte. Eller også har der været en mening med det hele. Særligt meningen med tre personer i Torben Clausens 69-årige, lange liv.

- Der er tre personer, som har haft en altdominerende betydning for, hvorhen mit liv er gået, fortæller Torben Clausen fra sit stringente kontor med en væg, hvor tegninger af nye byggeprojekter er klistret sirligt op.

Læs om hvem de tre personer er på mitfyn.dk netop nu eller i mandagsudgaven af Fyens Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce