x
Annonce
Odense

Storudlejer ud af busken: Klar til at hjælpe dem, der har det svært

Administrerende direktør i Barfoed Group P/S, Frederik Barfoed, vil gerne i dialog med de lejere af erhvervslejemål, der er kommet i klemme på grund af corona-krisen. Men han mener også man skal undersøge, hvordan de får hjælp gennem den lange række af hjælpepakker først. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Barfoed Group P/S har en del lejere i den trængte café- og restaurationsbranche i Odense. Udlejeren har været i dialog med alle om den svære situation.

Odense: Barfoed Group P/S er en af Odenses store udlejere i café- og restaurationsbranchen, og adm. direktør Frederik Barfoed har haft travlt i de seneste uger med at tale med restauratører og caféejere, som har det hårdt med helt eller delvist lukkede forretninger.

- Vi forsøger at finde individuelle løsninger med alle. Vi er altid parat til at gå i en konstruktiv dialog, når en lejer har det svært. Det har vi også gjort her, og det er heldigvis foregået i en helt anden og bedre tone end med Lagkagehuset, der bare har meddelt, at de ikke betaler husleje i tre måneder, siger Frederik Barfoed til Fyens Stiftstidende.

- Jeg vil ikke sige noget offentligt om de løsninger, vi har lavet, det er en sag mellem den enkelte lejer og os, og der kan også være forskel fra lejer til lejer. Vi er selvfølgelig også interesserede i, at vore lejere kommer bedst muligt ud på den anden side af dette og også har en forretning til den tid.

- Lad mig i den forbindelse også lige slå fast, at der altså også er erhvervslejere, som betaler deres husleje, som de skal, her til den 1. april. Det er ikke alle, der er i krise – eller som Lagkagehuset slet ikke vil betale, tilføjer Frederik Barfoed.

Annonce

Afhænger også af hjælpepakker

Der er også forskel på den hjælp, de forskellige virksomheder kan få via de hjælpepakker, der er vedtaget. Derfor henviser Barfoed Group som regel lejere til først at få afklaret, hvad de kan få af hjælp fra staten, inden der indledes en dialog om eventuel henstand med huslejen.

- Vi har nærmest ageret som en slags hotline for mange, fordi der har været – og stadig er – stor usikkerhed om, hvilke hjælpepakker man kan få del i. Men vi er nødt til at se på, hvad den enkelte har af støttemuligheder i øvrigt, inden vi går ind i, hvad vi eventuelt kan bidrage med i form af henstand med huslejen, understreger Frederik Barfoed.

Finanskrisen var værre

- Mange sammenligner denne krise med finanskrisen og forudser, at den kan blive lige så dyb. Hvordan ser du på det?

- Det er slet ikke det samme. Det her er ikke nær så slemt som finanskrisen, fordi bankerne er meget bedre stillet nu end dengang, og hele samfundsøkonomien er også sundere. Jeg ser det her som et alvorligt bump på vejen, men vi skal nok komme over det, og der er også et liv efter coronaen, også for de mange i café- og restaurationsbranchen.

- Men er det ikke sådan, at det bliver svært at finde erstatning for dem, der trods hjælpepakker og nedsat husleje måske alligevel ender med at lukke?

- Sådan ser jeg det ikke. Hvis der er tale om gode beliggenheder, står der altid nogen klar. Jeg har hørt om de første, der taler om, at der måske bliver gode placeringer ledige, når vi kommer ud på den anden side.

- Så Barfoed Group klarer sig gennem disse svære uger uden de store bekymringer?

- Ikke uden bekymringer, men vi arbejder normalt. Vi fyrer ikke folk, vi sender nærmest ingen hjem, og vore byggerier, bl.a i Munkebjerg Park, kører videre på fuldt tryk. Men det er klart, at håndværkerne tager de forholdsregler, de skal, med at holde afstand, ikke spise sammen og den slags. Ellers forsøger vi at køre videre så normalt, som det nu er muligt.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce