Annonce
Odense

Storudlejer tager bladet fra munden: Vi giver henstand til de mest pressede lejere

Hos Ejendomsselskabet Olav de Linde har man valgt at give henstand til de mest pressede lejere, indtil der er overblik over coronakrisen. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Ejendomsselskabet Olav de Linde har givet henstand til en del lejere, der er ramt ekstremt hårdt af coronakrisen og forventer et stort fald i lejebetalingerne, mens krisen står på. Direktør Esben Kjeldsen understreger dog, at selskabet også selv er ramt af krisen.

Hos Ejendomsselskabet Olav de Linde sætter man nu for første gang ord på, hvordan man i øjeblikket forsøger at håndtere coronakrisen og de mange lejere i Odense, Aarhus og København, som har svært ved at betale husleje på grund af coronakrisen.

Direktør Esben Kjeldsen peger på, at ejendomsselskabet foreløbigt har valgt at give henstand til de mest pressede lejere, så de ikke skal betale lejen 1. april. Planen er derefter, at man i løbet af april får et fuldstændigt overblik over, hvordan forskellige lejere er hjulpet af statens hjælpepakker, før man forhandler individuelt med den enkelte lejer.

- Vi har rigtig mange lejere, og flere af dem er lige nu i alvorlige problemer. For nogle er det måske kun midlertidigt, og nogle har bedre mulighed for at opnå dækning fra hjælpepakkerne. Vi er nødt til at samle os et overblik over situationen, og heri også et overblik over vores egen situation. Vi er helt med på, at vi er ude i en helt ekstraordinær situation, hvor alle skal hjælpe med at bære byrden. Det vil vi også gerne, og vi kan blandt andet hjælpe ved at give noget henstand i en periode, indtil vi har et bedre overblik over, hvilken hjælp de forskellige lejere kan få af staten, siger Esben Kjeldsen med henvisning til de forskellige forudsætninger, som statens hjælpepakker giver lejerne.

Tvangslukkede forretninger som restauranter, frisører, massører, tatovører og butikker i indkøbscentre kan således få dækket alle deres udgifter til husleje af staten, mens andre forretninger og virksomheder må bero sig på andre hjælpepakker fra staten, der ikke dækker hele huslejebetalingen.

Annonce

Alle er ramt af krisen

Hos Ejendomsselskabet Olav de Linde har man en bred vifte af forskellige typer lejere. De har dog ét fællestræk, fortæller Esben Kjeldsen.

- Vi har lejere inden for stort set alle erhverv og brancher – også en del foreninger og socialt orienterede institutioner. Vores lejere er derfor også ramt på forskellig vis. Der er dog ikke nogen, der ikke er ramt af krisen, siger han.

Esben Kjeldsen understreger, at det er store beløb, der er på spil i øjeblikket, og at ejendomsselskabet også selv er ramt af krisen.

- Vores regninger skubbes ikke, og det gælder jo også renter, afdrag og lønninger, som er nogle af de store poster her primo april. Derudover kommer betalinger til underentreprenører og håndværkere, der jo ikke bør komme i klemme, fordi vi laver aftaler i den anden ende af betalingskæden. Vores samarbejdspartnere både kan og skal kunne stole på, at vi lever op til de aftaler, vi indgår, siger Esben Kjeldsen, der peger på, at ejendomsselskabet selv kan få henstand på betaling af moms, a-skat og am-bidrag i forbindelse med hjælpepakkerne.

- Men de beløb forfalder jo igen nogle måneder senere. Så vi er bestemt også ramt af krisen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce