Annonce
Gear

Stortest: Stationcaren lever i bedste velkørende

Tre stationcars byder sig til. Fra venstre er det Toyota Auris Hybrid Touring Sports, VW Golf 2,0 TDI Highline Variant og Skoda Octavia 2,0 TDI Combi Elegance med DSG-gear. Fotos: Jonas Ahlstrøm

Trilemma: Skoda, Toyota og Volkswagen er alle aktuelle med stationcarudgaver af Octavia, Auris og Golf. Vi finder den bedste

Klassisk kan også være tidssvarende. Det viser vores test af de tre nyeste stationcars på markedet: Skoda Octavia, VW Golf og Toyota Auris.

Det er nok konservative biltyper, men der er tale om bildyder i bedste forstand. Det er stationcars, som er helt fremme i skærmene, når det gælder plads og indretning, men der er også store forskelle. Skoda og VW stiller op med de fremmeste 2,0-dieselmotorer, som er stærke, kører langt på literen og er yderst afdæmpede.

Det er kun delvist tilfældet for Toyota Auris. Den stiller nemlig op i hybridversionen, som strækker dråberne langt, men som er langsommere og hvad værre er: mere støjende.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce