Annonce
Sport

Stortalent vil udvikle sig under Pytlick

Mie Højlund har spillet tre sæsoner for ligaholdet i Randers HK, selvom hun kun er 19 år gammel. Hun har derfor den erfaring, som Jan Pytlick og Ulrik Kirkely har ledt efter hos en ung spiller. Men det er først til sommer, at hun bytter sin blå spillertrøje ud med den orange.
  • 19-årige Mie Højlund har skrevet en tre-årig kontrakt med Odense HC fra sommeren 2017

Håndbold: Der sker store ting i Odense HC i øjeblikket.

Tirsdag præsenterede klubben Stine Jørgensen som ny spiller i truppen. Det var dog ikke sidste præsentation i denne omgang, da også den 19-årige Randers-profil Mie Højlund har valgt at skrive en tre-årig kontrakt med Odense HC. Det blev offentliggjort på et pressemøde onsdag.

- Det er igen en stor dag for Odense Håndbold, for det er spillere som Mie Højlund og Stine Jørgensen, som vi har sukket efter. Så det er et scoop for os, at vi har fået Mie til Odense, sagde bestyrelses-formand Jørn Bonnesen.

Der var bogstaveligt talt roser fra alle sider, da Mie Højlund blev præsenteret i Odense HC. Både administrerende direktør Mark Jespersen (t.v.), bestyrelsesformand Jørn Bonnesen (i midten) og cheftræner Jan Pytlick (t.h.) glædede sig over deres nye spiller. Foto: Yilmaz Polat

Et godt trænerteam

Hovedpersonen, som er blevet kåret til "Årets Talent" og har fået debut på A-landsholdet, glæder sig til at skulle samarbejde med nye trænere.

- Jeg tror, at trænerteamet kan gøre rigtig meget for min udvikling, og det er en af grundene til, at jeg har valgt Odense. Det er to virkelig dygtige trænere, som kan udvikle mine spidskompetencer, men også tilføre mit spil noget ekstra, sagde Mie Højlund efter pressemødet.

Nu venter sidste halvsæson i Randers, og playmakeren mangler også at gøre sit sidste år på handelsskolen færdig, inden hun er klar til et nyt håndboldkapitel i Odense.

Hvilket nummer den 19-årige playmaker får på Odenseholdet vil blive afgjort, når hun ankommer til klubben til sommer og skal spille i den orange trøje. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Tæt på et drømmescenarie

De to nye spillere, der kommer til klubben til sommer, er håndplukket direkte af trænerne.

- Både Stine Jørgensen og Mie Højlund passer perfekt ind i den måde, som vi tænker håndbold på, og de skal supplere de allerede gode spillere, som vi har på holdet, sagde Jan Pytlick efter mødet.

Trænerne kunne afsløre, at de allerede inden kampen mod Randers i oktober var i dialog med Mie Højlund.

- At skrive under med Stine Jørgensen og Mie Højlund er tæt på at være et drømme-scenarie. Det er to meget kampafgørende spillere i hver deres klub, og derfor er vi sikre på, at de kan være med til at flytte os i den rigtige retning, sagde Ulrik Kirkely.

En anden, som kender den hårdtskydende playmaker særlig godt, er Odense- målmand Althea Reinhardt, som også var tilstede ved pressemødet. Hun har nemlig vundet EM- og VM-guld med U-landsholdet sammen med netop Mie Højlund.

- Mie er en fantastisk god spiller, som bare går mod mål og skyder hårdt. Hun kommer bestemt til at passe godt ind i truppen, for hun er en rigtig sød pige. Hun er helt nede på jorden og dejlig at være sammen med, fortalte Althea Reinhardt.

Annonce

Viborg venter i pokalkamp

Midt i spillerpræsentationer og tanker om den kommende sæson, venter der en vigtig pokalkvartfinale mod liga-topholdet fra Viborg.

- Det bliver en stor og fed kamp at være en del af, og vi tror på, at vi kan vinde. Vi ved, at det bliver rigtig svært, men vi har en fordel i at spille på hjemmebane. Det betyder alt, hvis vi kan få hele hallen fyldt, så der kan komme pres på Viborg, sagde Jan Pytlick.

- Viborg har et godt hold med en stor fysik og så har de en dygtig målmand i Rikke Poulsen. Generelt kommer de bare med en stor selvtillid, så det bliver et brag af en kamp på rigtig mange fronter, fortalte Ulrik Kirkely.

Også Althea Reinhardt glæder sig til pokalkampen.

- Vi skal kæmpe røven ud af bukserne, være klar og tænke klogt. Og så stole på, at det vi gør, er godt nok, sagde hun.

Pokalkampen spilles torsdag klokken 18.15 i Odense, hvor tilskuerne kan opleve Viborg-profiler som Ann Grete Nørgaard, Line Haugsted, Rikke Poulsen, Stine Bodholt og Marie Gnabouyou. Af Mia Sylvester Augustinus

Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Én kører traktoren og en anden holder øje med tog: Sådan skal græsset slås på Odenses letbane

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende:

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Assens

Ukrudtsbrænder antændte hæk: Person sigtet i sagen

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Middelfart

Genbrug, sangaftner og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Annonce