Annonce
Sport

Stortalent tog VM-bronze

Mads Christensen jubler over bronzemedaljen på podiet i Verona. foto: scanpix

U23-VM: Mads Christensen sikrede dansk metal - Matti Breschel blev nummer seks

CYKLING: Team CSC-bossen Bjarne Riis kan formentlig i de kommende dage se frem til ivrig konkurrence i forsøget på at sikre en kontrakt med de to cykeltalenter Mads Christensen og Matti Breschel.

De to danske U23-ryttere bekræftede i hvert fald ved verdensmesterskaberne i Verona i Italien, at potentialet er slående, og at fremtiden for dansk cykelsport synes lys.

Mads Christensen erobrede en fornem bronzemedalje, og Matti Breschel, der på samme måde som holdkammeraten havde været med til at skabe løbet med stor angrebslyst, fandt i næste række frem til en helt godkendt sjetteplads.

Hviderusseren Kanstantsin Siutsou, som næste sæson kører for Fassa Bortolo, vandt i suveræn stil guldet mere end et minut foran det hollandske supertalent Thomas Dekker, som var et nøk hurtigere end Mads Christensen i sølvspurten.

Forsøgte bestikkelse

Verdensmesteren, der skabte sin triumf efter et angreb sammen med italieneren Domenico Pozzovivo, forklarede på det efterfølgende pressemøde, at den italienske rytter havde tilbudt ham penge, hvis han ville give plads til sejr, men at han hellere ville have guld. Den sag skal nok blive hed i Den Internationale Cykelunion, og man kan vel også i det lys tale om en retfærdig udvikling, at Pozzovivo først blev sat af hviderusseren, siden hentet af Christensen og Dekker samt til slut henvist til fjerdepladsen.

Danskeren og Thomas Dekker hentede italieneren på nedkørslen mod mål, og Mads Christensen åbnede sølvkampen med en lang spurt, der helt overrumplede Pozzovivo. Dekker kom imidlertid forbi på de sidste 50 meter, men det passede stadig Mads Christensen helt fint med bronze.

- Jeg kunne ikke holde Thomas, men han var også så stærk hele dagen, at det var et fortjent resultat. Jeg er sindssygt glad, og det er helt sikkert en af mine bedste dage som cykelrytter. Til sidst tænkte jeg kun på medalje, og jeg troede på et tidspunkt, at jeg kunne holde min spurt til sølv. Men der var langt hen til den forpulede målstreg, forklarede en storsmilende Mads Christensen, som efter løbet følte, at han efter sin lidt skuffende enkeltstart i mandags fik bevist, at han har klassen til en professionel karriere. Den kan han nu tygge mere på, for hjemme i privaten venter et kontraktudspil fra danskerholdet Team CSC.

Tilbud til Breschel

Det samme udspil er nået frem til Matti Breschel, som fik en sjetteplads.

- Jeg har i de seneste par måneder følt mig klar til at blive professionel, og det var prikken over i'et i dag. Det var rart at se, at vi kunne køre med. Der har jo været en del snak om dopingproblemer i Østeuropa, men det var godt at se, der er blevet ryddet op. Vi kunne i hvert fald køre med dem. Jeg har ikke læst kontraktudspillet fra CSC endnu. Det må vente, til vi kommer hjem, sagde Matti Breschel, der i mål var 36 sekunder efter Mads Christensen.

Martin Pedersen var tredje dansker over målstregen på en 18.-plads. Kasper Klostergaard og Anders Lund ramte ikke dagen og stod af undervejs.

Glad direktør

DCU-direktør Jesper Worre fokuserede efter løbet naturligt nok hellere på præstationerne fra Christensen og Breschel, selv om det formentlig er sidste gang, han har med de to talenter at gøre i U23-regi.

- Vi vil ikke gøre alt for at holde på dem, hvis de vil have en professionel karriere. Det vigtigste er deres udvikling som cykelryttere, og den får de kun med et godt løbsprogram. Det tror jeg også godt, de kan få hos Team CSC, sagde Jesper Worre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce