Annonce
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Her væltede træet sent søndag aften, ifølge Fyns Politi. Foto: Google My Maps.
Middelfart Kommune måtte søndag aften rykke ud til en mulig oversvømmelse samt et væltet træ, der spærrede hovedvejen mellem Nørre Aaby og Middelfart.

Nørre Aaby: Middelfart Kommunes vejafdeling kan med rette sende et fortjent klap på skulderen til tre bilister, der sent søndag aften trådte til, da et større træ spærrede hovedvejen ved Nørre Aaby.

Klokken 23.20 blev den vagthavende Søren Lohmann Pedersen tilkaldt.

Et træ var væltet i det kraftige blæsevejr og spærrede både cykelsti og begge vejbaner. Endnu en vejmand fra kommunen blev hidkaldt med en motorsav, og vejfolkene fik fat i en udslæbervogn fra skoven til at bugsere træet væk med.

Vejfolkene arbejdede på stedet en lille time, og det var i høj grad hjælpsomme bilisters fortjeneste, at aktionen var så kortvarig.

- En lastbilchauffør satte katastrofeblinket til og spærrede min vognbane. Han var også med til at slæbe grene, siger Søren Lohmann Pedersen.

Han tilføjer, at anmelderen - en kvinde - også gav et nap med samt endnu en bilist, der stoppede op og både hjalp med at dirigere trafikken og slæbe grene væk fra vejbanen.

Omkring klokken lidt i 01 natten til mandag forlod kommunens vejfolk stedet. Ifølge Fyns Politi væltede træet omkring Vanghavevej og Nørregaardsvej.

Annonce
Sådan så det ud. Foto: Maiken Lund Nielsen.

Hus undgik oversvømmelse

Den vagthavende melder desuden, at man søndag ikke blev kaldt ud til flere væltede træer.

- De træer, der skulle vælte, væltede sidste weekend, og vinden kom fra samme side, lyder det fra Søren Lohmann Pedersen.

Derudover var kommunen ude og assistere ved en privat beboelse søndag aften ved 20-tiden, da der indløb en melding om mulig oversvømmelse af et hus ved Hindsgavl.

Der var ifølge den vagthavende tale om overfladevand, som dræn og nærliggende brønde ikke kunne håndtere.

Derfor blev en slamsuger tilkaldt, og da regnen aftog, så slap beboerne i huset med forskrækkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce