Annonce
Erhverv

Stort tab under corona: Fynsk mikrobrygger og whisky-destilleri tvinges til lukning

Claus Rosensparre og de øvrige ejere bag Munkebo Mikrobryg, der også har et destilleri på havnen i Odense, tror ikke på en bæredygtig økonomi og har derfor valgt at lukke virksomheden, mens der stadig er aktiver tilbage. Arkivfoto: Kristian Isaksen.
Efter milliontab i 2020 er planen om at veksle udvikling af bryggeri og destilleri på havnen i Odense til økonomisk overskud endt med en tur til skifteretten.

Odense: I 2017 var Munkebo Mikrobryg tæt på at måtte lukke, men blev reddet af en investor. I 2019 flyttede brygger Claus Rosensparre bryggeriet til Møllekajen på Odense havn, og for et år siden fik han licens til sit nye destilleri, hvor der skulle fremstilles gin, absint og ikke mindst whisky. Men de store planer er nu pakket væk.

I stedet har Claus Rosensparre og ejerne af Munkebo Mikrobryg Aps set sig nødsaget til at lukke virksomheden. Årsagen kan skrives med et ord: Coronapandemien.

"Efter 2 års nedlukning, hvor vi ikke kun mistede vores direkte indtægt, men hvor vores kunder også var lukket ned, for at beskytte samfundet mod corona, har været for hårdt for os, og vi har ikke kunnet rejse os derfra," fortæller Claus Rosensparre i et opslag på Facebook.

Annonce

Regnskabet for 2020, som blev offentliggjort i juni, viste et underskud på 1,4 millioner kroner. Hverken omsætning eller indtjening levede i 2020 op til forventningerne, og det negative resultat skyldtes ifølge ledelsen primært "et langt tilløb og stort ressourceforbrug på implementering og udvikling af nye produkter, markeder og strategi vedrørende afsætning af selskabets produkter (...)". Samt, selvfølgelig, coronapandemien.

I juni vurderede ledelsen dog, at arbejdet med at udvikle nye produkter og finde afsætning til dem ville give en positiv effekt i 2021-regnskabet.

Med udsigt til flere restriktioner har ejergruppen bag Munkebo Mikrobryg ApS derfor besluttet at stoppe virksomheden, mens der stadig er værdier tilbage (...)

Claus Rosensparre, brygger, destillatør og medejer af Munkebo Mikrobryg

"Der arbejdes på, at selskabet har det fornødne kapitalberedskab til at effektuere disse større forespørgsler, og det forventes at falde positivt ud," hed det i regnskabet om udsigten til øget efterspørgsel i et "normaliseret" samfund.

Søger nyt arbejde

Siden er smitten som bekendt steget, og der er atter indført restriktioner, og det er den fremtid, mikrobryggeriet ikke længere kan se sig selv i.

"Med udsigt til flere restriktioner har ejergruppen bag Munkebo Mikrobryg ApS derfor besluttet at stoppe virksomheden, mens der stadig er værdier tilbage, til at betale mest muligt til vores kreditorer, så vi får det afviklet på en ordentlig måde," fortæller Claus Rosensparre på Facebook.

"Vi har i dag gået den tunge vej til skifteretten, og en kurator har taget over. Vi håber, at værdierne kan bliver solgt videre til den rette, og siger tak til alle jer, som har støttet os og nydt Odense Havn lige så meget, som vi har," skriver han.

Allerede for en måned siden antydede Claus Rosensparre på Linkedin, at han ikke længere ville være aktiv i det kombinerede bryggeri og destilleri.

"Jeg leder efter nyt arbejde og vil sætte pris på jeres hjælp," skrev han efterfulgt af hashtagget OpenToWork.

Det var dengang ikke muligt for Fyens Stiftstidende at få kontakt til Claus Rosensparre for at høre om baggrunden for opslaget.Annonce
Fyn For abonnenter

Thomas fik tredoblet regningen for naturgas: - Så skruer man lidt ned for varmen

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Villy måtte forlade sit hus: - Ellers vil jeg ikke længere være den ældste mand i Hundslev

Nyborg For abonnenter

Kæmpe vinkup i Nyborg: Professionelle tyve bakkede lastbil til og stjal 11 paller af Kenneths vin

Odense

Stor kloakregning på vej til borgere i Lumby og Stige: Nyt kloaksystem skal forhindre oversvømmede kældre og rotter

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Det haster med undersøgelse efter fund af PFOS-inficeret kød

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Sydfyn For abonnenter

Ny hestekur i vente: Langeland skal finde nye besparelser for 35 millioner

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Odense

Byens butikker slipper for skilteregning, men får løftet pegefinger fra rådmand: - Der skal strammes lidt op

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konflikt om faldefærdige huse eskalerer efter kritisk artikel: Pludselig bankede ejendomsmatador på døren

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Faaborg-Midtfyn

Vedtaget i rungende tavshed: Nu ruller tusindvis af skraldespande ud i indkørslerne

Assens For abonnenter

Poul Erik solgte halvdelen af huset til sin datter: - Jeg lever ikke evigt, og vi ved ikke, om jeg en dag går hen og bliver syg

Fyn

Se på samfundssmitte ikke antallet af covid-patienter på intensiv: Jeg kan ikke se gode argumenter for at åbne mere

Annonce