Annonce
Debat

Stort skulderklap fra USA til fynsk robotvirksomhed

Gribeværktøjet, som Scape Technologies fremstiller, monteres på en robotarm og kan med den medfølgende software bruges til at plukke genstande til produktionen på for eksempel bilfabrikker - vel at mærke uden at der sker fejl, som kan føre til produktionsstop. Foto: Scape Technologies.
Scape Technologies i Odense er med på erhvervsmagasinet Silicon Reviews årlige liste over verdens 50 mest værdifulde brands.

Odense: Et guldrandet diplom har fundet vej til Scape Technologies på Kochsgade i Odense. Det kommer fra det amerikanske erhvervsmagasin Silicon Review og fortæller, at den fynske robotvirksomhed i år er med på magasinets liste over de 50 mest værdifulde brands i verden.

Scape Technologies, som har kunder i Danmark, Sverige, Tyskland, Frankrig, England, Spanien, Finland og Kina, laver software og gribevæktøjer, som kan installeres og monteres på robotarme fra Universal Robots, ABB, Kuka eller andre producenter.

Blandt de store kunder er bilfabrikker som Ford, Audi og Volkswagen, og Odense-virksomheden, der er baseret på en algoritme, som blev udviklet af ph.d.-studerende ved Syddansk Universitet i 2004, betragtes i dag som førende inden for såkaldt "bin-picking".

På eksempelvis bilfabrikker samles genstande til produktionen normalt op fra kasser med håndkraft, fordi der ikke må ske fejl. Med teknologien, som Scape Technologies har udviklet, kan en robot gøre arbejdet - vel at mærke uden fejl, som er bandlyst på bilfabrikkerne.

- Vores kunder kræver, at vi gør det rigtigt i 99,99 procent af tilfældene, fordi bilfabrikkerne i for eksempel Tyskland kører i døgndrift, og de har ikke råd til produktionsstop, forklarede Søren Bøving, direktør i Scape Technologies, til Fyens Stiftstidende, da virksomheden sidste efterår annoncerede, at den ville børsnoteres.

Diplomet fra erhvervsmagasinet Silicon Review, som udnævner Scape Technologies til et af verdens 50 mest værdifulde brands. Foto: Scape Technologies.

Scape Technologies blev i november sidste år noteret på Nasdaq First North Denmark. Interessen for at købe aktier i firmaet var markant; der blev udbudt aktier for 35 millioner kroner, men der kom tegningsordrer på aktier for over 100 millioner kroner.

Aktierne kunne tegnes til kurs 8,68, og i dag koster en aktie i firmaet 16 kroner.

Pengene, som kom ind i firmaet ved aktieudstedelsen, bruges til at udvikle softwaren og gribeværktøjet, så det bliver nemmere at anvende for kunderne. I april blev et af firmaets nye produkter præsenteret: En mini-picker, som er et startsæt til virksomheder eller for eksempel uddannelsesinstitutioner, der har brug for at få erfaringer med bin-picking uden først at lave store investeringer.

Annonce
Odense For abonnenter

Manuellas forskning om trafikstøj gav genlyd i hele verden: Forskeren fra en brasiliansk millionby fik et chok over roen i Skibhuskvarteret

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

1500 nysgerrige fik spændende kig ind i Nyt OUH: 500 meter lange gange og nyt storkøkken

Odense For abonnenter

Strid om udbrændt øjebæ: Tidligere kontorchef i hård kritik af By- og Kulturforvaltningen

Kultur

Festivalarrangør har næsten ikke sovet i en uge: - Jeg græd af glæde til den første lydprøve

Kultur For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Odense

Butiksejer åbner op om mareridtsepisode: - Det er ikke hver dag, en bil smadrer ind i forretningen

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Danmark For abonnenter

Mette F. vil undgå opgør mellem land og by

Middelfart

Beskidt opgang blev for meget for Hanne: Plaget af snavs, skrald og mågelort i flere måneder

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Kerteminde For abonnenter

Bent var miljøbevidst, før det blev moderne: Hans nye maskine sprøjter med kokos, kartofler og majs

Sport For abonnenter

Fynsk cykel-chef om Chris Ankers død: Et kæmpechok - jeg er dybt berørt

Kerteminde

Endnu ukendte folk ridser ting ind i særlig bygning: Men hvorfor gør de det?

Annonce