Annonce
Sport

Stort rykind, da Lars Høgh præsenterede sin nye bog:  Han har ikke selv læst den endnu

Lars Høgh, med armen i vejret, præsenterede selv sin bog, Der er antal på alt, ved en reception på forlaget Lindhardt og Ringhof i København. Til højre Jakob Kvist, der sammen med Lars Høgh har skrevet bogen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det var noget af et tilløbsstykke af fodboldfolk, familie og journalister, da Lars Høghs præsenterede sin nye bog "Der er antal på alt." Han har kun læst den i brudstykker og glæder sig til at læse den fra ende til anden.

Der kom et par små overraskelser frem, da Lars Høghs nye bog "Der er antal på alt" blev præsenteret og fejret med en reception på forlaget Lindhardt og Ringhof i Egmont-bygningen i København tirsdag eftermiddag.

Lars Høgh afslørede selv, at det har været en lang proces med at få bogen skrevet, både fordi der kom corona, noget landshold og noget sygdom ind over, som han udtrykte det. Og faktisk har han ikke læst bogen i sin færdigredigerede form.

Penneføreren, Jakob Kvist, mente dog nok, at Lars havde læst hvert et ord, fordi der har været meget snak frem og tilbage – og der blev både grinet og grædt i processen, fortalte Jakob Kvist.

Annonce

Jakob Kvist begrundede, hvorfor et afsnit om et par af Lars Høghs skolekammerater, to piger, var kommet med i bogen.

Lars Høgh uddelte krammere til stort set alle under receptionen, og især forfatteren Jakob Kvist fik en ordentlig krammer, da de begge havde givet bogen, Der er antal på alt, et par ord med på vejen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Pigerne kæmpede snart sagt hver dag om at få lov at bære Lars’ taske, og vi har taget afsnittet med, for det rammer på en fin måde ind, hvordan Lars er, og hvordan han virker på andre. Han er virkelig én, man har lyst til at bære tasken for, lød det for Jakob Kvist.

Finn Tage fik ideen

Landstræner Kasper Hjulmand har i interviews været inde på noget af det samme, idet han har sagt, at Lars Høgh får én til at føle sig som hans bedste ven.

Det kunne den fynske mediemand, Finn Tage Jensen, kun bekræfte. Og her kommer vi så til den – for de fleste - anden overraskelse på dagen. For Finn Tage Jensen blev nemlig af Lars Høgh selv præsenteret som manden, der fik ideen til, at der overhovedet skulle skrives en bog.

- Det var ikke en tanke, jeg selv havde, sagde Lars Høgh, men Finn kunne jo se det, straks han havde hørt mig begynde at fortælle.

Vi har vel talt sammen af mange gange over i alt 30-40 timer, og jeg tror også, det havde en form for terapeutisk virkning på Lars at tale om alle disse ting.

Finn Tage Jensen


Finn Tage Jensen kendte ikke Lars Høgh bedre end så mange andre, som han selv siger.

- Vi sagde bare "hej", "dav", og "hvordan går det", når vi stødte på hinanden af og til. Og nå ja, så har jeg de sidste tre-fire år spillet bridge med Lars' hustru Tine og er på den måde kommet tættere på Lars, sagde Finn Tage Jensen.

Da han hørte Lars Høgh fortælle om sin sygdom i et foredrag i tiden efter, han var blevet opereret, og alt endnu gik godt, kunne han med det samme se en bog for sig, fordi Lars havde så meget på hjerte. Og så begyndte de to at snakke sammen med henblik på, at der skulle komme en bog ud af det.

- Vi har vel talt sammen af mange gange over i alt 30-40 timer, og jeg tror også, det havde en form for terapeutisk virkning på Lars at tale om alle disse ting, fortsætter Finn Tage Jensen, der altid har haft et skarpt journalistisk blik og tidligere har arbejdet som kommunikationschef i Dansk Håndbold Forbund, men nu arbejder freelance.

Og ja, det var også en slags terapi, bekræfter Lars Høgh, som ikke tøver med at kalde Finn Tage Jensen sin gode ven efter de mange timers dyb samtale.

- Finn er min ven, det må du godt skrive, lød det med overbevisning i stemmen fra Høghen.

Annonce

Der kom andre ind over

Men det blev ikke Finn Tage Jensen, der skrev bogen, for da først ideen var født, kom der andre folk ind over, bl.a. journalist og forlagsredaktør Jakob Kvist, som Lars Høgh har kendt i mange år. Forlaget Lindhardt og Ringhof kom også til, pludselig var der langt fra de mange timers samtaler til en bog.

Og så alligevel ikke, for Finn Tage Jensen solgte materialet til forlaget og må i dag nøjes med at kigge med fra sidelinjen og glæde sig over bogen – som han i øvrigt heller ikke har læst endnu. Men det vil han gøre og især hæfte sig ved, hvor meget af sit eget materiale, han kan genkende.

Annonce

Hastede hjem fra Skotland

Receptionen blev et tilløbsstykke, hvor fodbold- og medieverdenen var flot repræsenteret. Landstræner Kasper Hjulmand kom direkte fra landskampen i Skotland, to generationer Schmeichel var der, ligesom Brøndby-træner Niels Frederiksen og sportsdirektør Carsten V. Jensen kiggede forbi. Og sådan kunne man blive ved.

Hele familien Høgh med hustruen Tine, børnene Josefine og Jonas, svigerbørn og børnebørn, også Josefines næsten nyfødte Molly, var naturligvis på plads og kunne tage lidt af opmærksomheden fra en efterhånden godt brugt hovedperson, som velvilligt skrev personlige hilsener i sin bog til dem, der stillede sig op i kø.

Lars Høgh havde hele familien med, også barnebarnet Molly, som datteren Josefine fødte for få dage siden. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det gjorde bl.a. DBU-direktør Peter Møller, landstræner Kasper Hjulmand, tidligere landstrænerassistent Peter Bonde og en af 80’er-drengene, Klaus Berggren.

- Det er næsten ligesom dengang i Brugsen, når jeg skrev autografer, jokede Lars Høgh og tilføjede:

- Dengang fik jeg bare seks Jolly Cola for det.

Den grinede Berggren også af, og lod den friske bemærkning hænge i luften som et minde om en helt igennem smuk dag, hvor Lars Høgh fik oceaner af sympati, positivitet og gode vibrationer fra op mod 150 mennesker, som alle hver især ville have båret hans taske, uanset hvor tung den var, bare det kunne hjælpe.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fynsk diskotek involveret i større kartelsag: Tidligere ejer får stor bøde for at holde konkurrenter ude af byen

Navne For abonnenter

Michael er vendt hjem for at gøre Nyborg tryggere: Alderspræsident på ny nærstation

Odense Håndbold

Lillesøster Kirkeløkke i menneskehænder i Odense, hvor Freja Cohrt i et par omgange diskuterede med en jysk assistent

Navne For abonnenter

Dødsfald: Karen Bente Goudsmit talte syv sprog og læste til det sidste bøger på fire af dem

Dall: Wammen fik sin aftale, Sofie Carsten sit arbejdsbud - og Ellemann og Pape fik vist sammenhold

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

Odense Håndbold For abonnenter

Odense-piger med tid til kaffe på kontoret i let kamp med spilletid fornuftigt fordelt til Mie Højlund og Lois Abbingh

Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Annonce