Annonce
Middelfart

Stort prisfald på bevaringsværdig og kendt turbåd: - Det er billigt

Galeasen Aventura er sammen med skipper Henrik Traugott-Olsen blevet symbolet på marsvineture. Aventura har årligt sejlet omkring 4000 gæster ud på oplevelser på Lillebælt, hvor der ud over marsvineturer er blevet holdt alt fra fødselsdag til fisketure. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Der er nu slået en ordentlig flig af prisen på den kendte turbåd, der årligt giver omkring 4000 turister oplevelser på Lillebælt.
Annonce

Middelfart: Lige nu ligger Galeasen Aventura og skvulper rundt i Gl. Havn og venter på at få en ny ejer.

Det gamle træskib ejes af af Henrik Traugott-Olsen sammen med sin søn Herluf Traugott-Olsen og har været til salg siden sommeren år 2015.

- Det er et svært objekt at komme af med, konstaterer Henrik Traugott-Olsen.

Noget som han for nylig tog konsekvensen af.

- Skibet er sat ned i pris fra 1,2 millioner til 995.000 kroner. Så er der et lån på 300.000 kroner fra Skibsbevaringsfonden, og kan den nye ejer godkendes, mens skibet forbliver på danske hænder, kan man overføre lånet, så det er i bund og grund kun 700.000 kroner, der skal økonomiseres, forklarer den erfarne skipper, der understreger, at "at det er billigt", ifølge ham.

Lånet fra Skibsbevaringsfonden blev givet til udbedring af skaderne, Aventura fik, da stormen Bodil rasede 5. december år 2013.

Annonce

Motorer til museum

For nylig var der en køber, der meldte sig på banen. Vedkommende var dog ikke interesseret i skibet, men i dets reservedele.

- Vi har lige solgt to reservemotorer på syv et halvt tons stykket til et museum for motorer, de er ved at oprette oppe i Skagen. Vi har lige hovedrenoveret motoren i Aventura i september, så den kan holde i 20 år igen, vurderer Henrik Traugott-Olsen.

På trods af at være fra årgang 45 er Henrik Traugott-Olsen en travl mand, der på et tidspunkt i år 2020 sejlede alle ugens dage, mens han også formåede at passe sine karakulfår. Arkivfoto: Jesper Gimbel

Selvom han håber på i en nær fremtid at sige farvel til sit skib gennem 20 år, har han ingen planer om at stoppe som skipper.

- Der er rigeligt med andre, der gerne vil have mig ombord som styrmand eller skipper, siger han.

Håbet er dog, at han får mere tid sammen med konen, og at de igen vil kunne holde sommerferie sammen.

Fakta

  • Galeasen Aventura blev bygget færdig i år 1913 og er erklæret bevaringsværdig.
  • Skibet er godkendt til 40 dagpassagerer om sommeren og 30 om vinteren. Til døgnsejlads er skibet godkendt til 20 indenrigs og 12 udenrigs.
  • Skibet  er 24 meter/77 fod langt og 5,8 meter/19 fod bredt.
  • Der er 20 sovepladser, toilet under dæk og køkken om bord.
Annonce
Odense

Her er de nyeste corona- og vaccinetal

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce