Annonce
Odense

Stort pres på Odenses genbrugspladser kan føre til ny nedlukning

Hov, er der lukket? Genbrugspladsen ved Bilka på Niels Bohrs Allé er nu lukket delvist ned med begrænset åbningstid de næste dage, fordi pladsen har oplevet et massivt pres. Det var der mange der opdagede fredag eftermiddag. Og hvis ikke odenseanerne planlægger deres besøg på genbrugspladserne bedre, så er Odense kommune parat til at lukke dem alle ned igen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Presset på flere af genbrugspladserne i Odense er støt stigende. Og hvis ikke odenseanerne planlægger deres ture bedre og bruger alternative pladser og ydertidspunkter, kan man ende med at lukke dem igen, advarer borgmester Peter Rahbæk Juel.

Et stigende pres på genbrugspladserne i Odense kan medføre, at man kan blive tvunget til at lukke dem igen. Den advarsel kommer borgmester Peter Rahbæk Juel (S) med, efter at man den seneste uges tid har kunnet se et støt stigende pres på alle pladserne i byen.

- Vi er ikke der endnu, hvor vi har store problemer, men vi kan se, at der på nogle af vores genbrugspladser er meget pres på. Og vi vil ikke gå på kompromis med sundheden. På de fleste pladser er der meget pres i nogle bestemte perioder af dagen. Det er derfor, vi går ud og beder odenseanerne om at planlægge deres tur på genbrugspladsen bedre. Hvis man kan, opfordrer vi folk til at vente med at køre på genbrugspladsen til efter påske, siger Peter Rahbæk Juel.

De kommende påskedage er traditionelt nogle af de travleste på året på genbrugspladserne.

Efter at have været lukket ned i en periode, blev alle genbrugspladserne på Fyn åbnet igen tirsdag 31. marts. Det skete med udkommanderede folk fra politihjemmeværnet, fordi man ventede et stormløb på pladserne, samt skærpede adgangskrav med blandt andet kun 10 biler af gangen på pladserne. Stormløbet udeblev de første dage i Odense, men siden er trafikken steget kraftigt.

Især på genbrugspladsen på Niels Bohrs Allé ved Bilka, hvor området i forvejen er udfordret af, at varehuset har stor succes med at sælge fødevarer til afhentning. Det har betydet, at der både har været lang kø til genbrugspladsen - og til Bilka - med deraffølgende trafikale problemer. Derfor er genbrugspladsen nu lukket delvist ned, så man flere af de kommende dage kun har åbent mellem 8 og 14. De syv andre genbrugspladser i byen har alle åbent mellem klokken 8 og 18 i alle påskedagene, og borgmesteren opfordrer folk til at benytte ydertidspunkterne.

- Der er god plads, hvis man kommer lidt tidligere eller lidt senere på dagen. Og kommer man til en plads, hvor der er kø, så kør videre til en anden. Og skal man af med sit haveaffald, så opfordrer vi til, at man bruger vores plads på Miljøcenter Nord, der er åbnet ekstraordinært op for modtagelse af haveaffald. Der er god plads og masser af kapacitet, men der er desværre ikke ret mange, der bruger den, siger han.

For folk med trailer er pladsen ellers et yndet udflugtsmål en gang om året, når der kan hentes gratis kompost på kompostdagen.

Og måske var det værd at bemærke, hvis man bruger påsken i haven og skal have nyt jord under neglene.

For samtidig med, at man kan komme af med haveaffaldet på pladsen, kan man også købe en hel trailerfuld kompost for en tyver.

Pladsen ligger på Strandløkkevej 100, og den har åbent alle dage fra skærtorsdag til og med 2. påskedag fra klokken 9 til 18.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce