Annonce
Erhverv

Stort potentiale: Fynsk tomatavler vil dyrke cannabis

Mads Pedersen, direktør og ejer i gartneriet Alfred Pedersen & Søn, er klar til at dyrke cannabis til medicinsk brug. Arkivfoto: Morten Rode

Kendt gartneri i Bellinge har i tre år forberedt produktion af cannabis, som der nu åbnes op for, så længe det er til medicinsk brug.

I tre år har det kendte Bellinge-gartneri, der producerer Katrine og Alfreds tomater, forberedt sig på produktion af cannabis til medicinsk brug.

- Vi tror, der er et kæmpe potentiale, siger Mads Pedersen, ejer og direktør i gartneriet Alfred Pedersen & Søn, til TV 2/Fyn.

Forleden meddelte sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), at det fra årsskiftet vil være muligt at dyrke cannabis, men kun til medicinsk brug. Gartneriet i Bellinge er endnu ikke gået i gang med produktionen, men har forberedt så meget som muligt.

- Vi har blandt andet været på diverse cannabis-kongresser i både USA og Canada. Cannabis er jo en lidt mere kompliceret plante at dyrke end tomater, siger Mads Pedersen til tv-stationen.

Hvornår gartneriet mere præcist kan levere cannabis til medicinsk brug er endnu uvist og afhænger også af, hvornår tilladelsen reelt kommer.

- Vi har ventet længe på den her tilladelse. Men vi havde ikke set, at den ville komme lige nu. Det politiske aspekt er pludselig gået meget hurtigt. Men det er en fantastisk nyhed. Nu kan vi endelig komme i gang, siger Mads Pedersen til TV 2/Fyn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce