Annonce
Erhverv

Stort potentiale: Fynsk tomatavler vil dyrke cannabis

Mads Pedersen, direktør og ejer i gartneriet Alfred Pedersen & Søn, er klar til at dyrke cannabis til medicinsk brug. Arkivfoto: Morten Rode

Kendt gartneri i Bellinge har i tre år forberedt produktion af cannabis, som der nu åbnes op for, så længe det er til medicinsk brug.

I tre år har det kendte Bellinge-gartneri, der producerer Katrine og Alfreds tomater, forberedt sig på produktion af cannabis til medicinsk brug.

- Vi tror, der er et kæmpe potentiale, siger Mads Pedersen, ejer og direktør i gartneriet Alfred Pedersen & Søn, til TV 2/Fyn.

Forleden meddelte sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), at det fra årsskiftet vil være muligt at dyrke cannabis, men kun til medicinsk brug. Gartneriet i Bellinge er endnu ikke gået i gang med produktionen, men har forberedt så meget som muligt.

- Vi har blandt andet været på diverse cannabis-kongresser i både USA og Canada. Cannabis er jo en lidt mere kompliceret plante at dyrke end tomater, siger Mads Pedersen til tv-stationen.

Hvornår gartneriet mere præcist kan levere cannabis til medicinsk brug er endnu uvist og afhænger også af, hvornår tilladelsen reelt kommer.

- Vi har ventet længe på den her tilladelse. Men vi havde ikke set, at den ville komme lige nu. Det politiske aspekt er pludselig gået meget hurtigt. Men det er en fantastisk nyhed. Nu kan vi endelig komme i gang, siger Mads Pedersen til TV 2/Fyn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce