Annonce
Middelfart

Stort overskud: Rock Under Broen får et plus på 1,7 millioner

Der blev sunget, danset og skålet til den store guldmedalje til årets Rock Under Broen, som er den bedste økonomisk set i mange år. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Ikke siden 2008, hvor der var cirka 1,6 millioner til foreningerne, har overskuddet ved Rock Under Broen været så stort som i år.

Middelfart: 1,2 millioner kroner til MG&BK og 500.000 kroner til de 12 andre medhjælpende foreninger - det kan Rock Under Broen aflevere efter dette års festival.

14.200 gæster løste billet til de ni danske koncerter under broen, knap 1000 af dem tog plads i VIP-teltet med fri bar og mad fra Hindsgavl Slot til 1600 kroner, resten havde betalt mellem 300 og 400 kroner kroner i forsalg og 500 kroner ved indgangen.

Alene ved døren den 10. juni blev der solgt 480 billetter, mens 700 sikrede sig adgang for 500 kroner på nettet lørdag formiddag.

Det gode vejr satte samtidig turbo på fadølsanlæggene. Således blev der drukket 31.800 liter øl og 10.400 liter sodavand og ciders i år.

Allerede om eftermiddagen bebudede arrangørerne i en pressemeddelelse et overskud i omegnen af 600.000 kroner. Forudsigelsen voksede med 200.000 kroner under Bent Frandsens pressemøde senere på festivalaftenen.

Der er flere forklaringer på, at det endelige resultat på denne uges evalueringsmøde landede på 1,2 millioner plus en halv million til foreningerne.

- Det samlede salg af mad og drikke viste sig at være bedre end først antaget, og udgifterne til opsugning af vand, flis og andre følger af fredagens regn blev mindre end først troet, forklarer Vagn Ove Hansen fra festivalens bestyrelse.

Annonce

Vennerne fik mest

Foruden overskuddet på 1,2 millioner kroner til MG&BK har Rock Under Broen udbetalt en halv milion kroner til følgende foreninger for deres arbejdsindsats på årets festival. Foreningerne er blevet aflønnet med en timeløn på 60 kroner for voksne og 40 kroner for unge under 18, de har stillet til rådighed.MG&BK's Venner blev største modtager med 340.561 kroner. Foreningen fungerer blandt andet som økonomisk garant, når der arrangeres Rock Under Broen, 80'erfest og støtter nye tiltag som MG&BK's E-sport og fodboldskoler.

LB dans i Fredericia 12.000 kroner.

Middelfart Håndboldklub 12.000 kroner.

KIF Kolding Fanklub 40.800 kroner.

Fredericia Gymnasium 15.000 kroner.

Strib Roklub 1500 kroner.

Middelfart Roklub 5500 kroner.

MG&BK Gymnastik 17.100 kroner.

Taulov Skærbæk IF 8500 kroner.

Gymnastikforeningen Frem 6000 kroner.

Crossfit 15.000 kroner.

Schæferhundeklubben Kreds 26 Vestfyn 11.800 kroner.

Kilde: Bent Frandsen, Rock Under Broen

Bedste overskud i 10 år

Man skal 10 år tilbage, nemlig til 2008, for at finde et tilsvarende plus. Dengang var der cirka 1,6 millioner kroner til MG&BK og de medhjælpende foreninger.

Vagn Ove Hansen nævner vejret og musikken, når han skal forklare årets succes.

- Det kan godt være, der blev lovet regn i dagene før og efter, men vejrudsigten for lørdag den 10. juni holdt sig stabil på sol. Det gav et godt billetsalg i den sidste uge op til, og det accelererede lørdag, hvor den viste sig at holde stik. Samtidig er vi fra alle sider blevet rost for programmet med toppen af dansk pop og rock. Det har samtidig været en vældig styrke, at vi kunne melde det fulde program ud allerede et halvt år før, det har i den grad styrket det tidlige forsalget, forklarer Vagn Ove Hansen, der bliver helt alvorlig ved tanken om Kim Larsens alder.

- Han er det største trækplaster i disse år og vil efterlade et bekymrende tomrum den dag, han stopper, siger Vagn Ove Hansen.

Han afslører dog, at bestyrelsen allerede er i kontakt med musikbranchen for at få næste års kunstnere på plads.

Rock Under Broen brugte i år tre millioner kroner på de ni musiknavne.

- Næste år er 30. gang, der afvikles Rock Under Broen. Vi har følere ud til et stort internationalt navn, og kan vi få det rigtige navn til en fornuftig pris, er vi villige til at øge musikbudgettet i anledning af jubilæet. Men det er desværre sådan, at de udenlandske kunstnere, som virkelig kan gøre en forskel for billetsalget, som regel ligger udenfor vores økonomiske rækkevidde, forklarer Vagn Ove Hansen, der håber, at man igen kan være klar med programmet før jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce