Annonce
Erhverv

Stort minus sidste år: Fynsk golfbane har tabt trekvart milliard

Kertemindes overdådige golfbane gav endnu et stort underskud i 2019. Arkivfoto: Jacob Sjöman, Great Northern
Golfbanen Great Northern i Kerteminde er ikke færdig med de store underskud. Sidste år gav regnskaberne igen et kæmpeminus.
Annonce

Kerteminde: Great Northern er Fyns – og måske Danmarks - mest gennemførte golfanlæg, men det er formentlig også Danmarks dyreste. Det viser de seneste tal fra selskaberne bag anlægget.

Ifølge regnskaberne, der netop er offentliggjort, gav banen i 2019 et samlet underskud på 78 millioner kroner. Selv om det lyder som et dårligt resultat, er det faktisk væsentlig bedre end 2018, da tabet var på 114 millioner kroner.

Tallene er en sammenlægning af resultatet før skat i tre selskaber, der tilsammen ejer hele anlægget og står for driften. Alle selskaberne er ejet af Lego-formand Thomas Kirk Kristiansen, Kerteminde.

Det store luksusprojekt med etablering af golfbane, restaurant, 15 hotelværelser og senest en spa har ifølge de tre selskabers regnskaber kostet ejeren et samlet underskud på næsten trekvart milliarder kroner – 747 millioner kroner.

Heraf er den største del tabt i de selskaber, der ejer anlægget, mens driften har kostet 106 millioner kroner fortrinsvis over de seneste tre kalenderår.

Annonce

Stadig i opstart

Great Northern åbnede i juli 2017, men ifølge ledelsen har virksomheden til og med 2019 stadig været i en opstartsfase.

- Selskabet bevæger sig fremadrettet ind i næste fase, hvor fokus er på at skabe en optimal drift af selskabet samtidig med, at koncepterne for alle aktiviteter i Great Northern fortsat udvikles og bidrager til at skabe unikke og inspirerende oplevelser for medlemmer og gæster, hedder det i ledelsesberetningen for driftsselskabet Great Northern A/S.

Driftsselskabet havde i gennemsnit 84 ansatte igennem året, og personaleomkostningerne på i alt 34 millioner kroner tyngede hårdt i resultatopgørelsen, der endte med et minus på 29 millioner kroner – stort set det samme resultat som året før.

De to ejendomsselskaber THK Fyn og GBK gav et samlet underskud på næsten 50 millioner kroner før skat. Heraf var de 36 millioner kroner en nedskrivning af anlæggets værdi. Det er nu bogført til 250 millioner kroner.

Mandag 1. juni tiltræder den tidligere Comwell-direktør Peer Rysgaard som ny direktør for Great Northern, hvor han afløser den midlertidigt indsatte Kurt Hedegaard Carstensen. Han bliver dermed den femte direktør i virksomheden er der er ansat en ny cheftræner, Marc Molin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce