Annonce
Sport

Stort karatemesterskab i arenaen

Der er mulighed for at opleve masser af karate i Jyske Bank Arena i Odense i disse dage. Foto: Morten Pedersen.
Over 1500 karatekæmpere er samlet til europamesterskab i Jyske Bank Arena i Odense.

Karate: Den blev indledt torsdag og varer helt frem til og med søndag - den hidtil største karateevent på dansk jord i Jyske Bank Arena i Odense med over 1500 aktive deltagere.

Der er tale om World Union of Karate-do Federations europamesterskab 2019.

UKDK (United Karate of Denmark), der er medlem af World Union of Karate-do Federations, WUKF, har ført en intens hvervekampagne og sikrede i oktober 2018, at WUKF's europamesterskab 2019 kom til Odense.

Mesterskabet afvikles i samarbejde med Odense Kommune, Destination Fyn og frivillige fra blandt andet Nordens største kampsportcenter, Odense Sportscentrum. Landstræner og generalsekretær for UKDK, Søren Helsted, fortæller, at der er 2000 deltagere, dommere, officials og tilskuere fra 24 europæiske lande i aktion i arenaen.

Danmark klarer sig generelt rigtig godt på den internationale karate-scene, og Søren Helsted forventer, at de danske deltagere på hjemmebane kan vinde op til 10 medaljer i aldersklasserne fra syv år og op til + 60 år.

- Men eventen har ikke kun en sportslig betydning. Den har også en mere blivende effekt for UKDK-klubberne i Danmark. Vores mål med disse aktiviteter er, at flere danskere bliver opmærksomme på UKDK-klubbernes tilbud, siger Søren Helsted.

Op til europamesterskabet har UKDK - ifølge Helsted - oplevet stigende interesse fra danske klubber, som ønsker at være medlem af forbundet. Allerede før afviklingen meldte ni klubber sig således ind i UKDK, og flere klubber har tilkendegivet, at de vil søge om optagelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce