Annonce
Sport

Stort karatemesterskab i arenaen

Der er mulighed for at opleve masser af karate i Jyske Bank Arena i Odense i disse dage. Foto: Morten Pedersen.
Over 1500 karatekæmpere er samlet til europamesterskab i Jyske Bank Arena i Odense.
Annonce

Karate: Den blev indledt torsdag og varer helt frem til og med søndag - den hidtil største karateevent på dansk jord i Jyske Bank Arena i Odense med over 1500 aktive deltagere.

Der er tale om World Union of Karate-do Federations europamesterskab 2019.

UKDK (United Karate of Denmark), der er medlem af World Union of Karate-do Federations, WUKF, har ført en intens hvervekampagne og sikrede i oktober 2018, at WUKF's europamesterskab 2019 kom til Odense.

Mesterskabet afvikles i samarbejde med Odense Kommune, Destination Fyn og frivillige fra blandt andet Nordens største kampsportcenter, Odense Sportscentrum. Landstræner og generalsekretær for UKDK, Søren Helsted, fortæller, at der er 2000 deltagere, dommere, officials og tilskuere fra 24 europæiske lande i aktion i arenaen.

Danmark klarer sig generelt rigtig godt på den internationale karate-scene, og Søren Helsted forventer, at de danske deltagere på hjemmebane kan vinde op til 10 medaljer i aldersklasserne fra syv år og op til + 60 år.

- Men eventen har ikke kun en sportslig betydning. Den har også en mere blivende effekt for UKDK-klubberne i Danmark. Vores mål med disse aktiviteter er, at flere danskere bliver opmærksomme på UKDK-klubbernes tilbud, siger Søren Helsted.

Op til europamesterskabet har UKDK - ifølge Helsted - oplevet stigende interesse fra danske klubber, som ønsker at være medlem af forbundet. Allerede før afviklingen meldte ni klubber sig således ind i UKDK, og flere klubber har tilkendegivet, at de vil søge om optagelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce