Annonce
Erhverv

Stort it-sats kostede i 2017: Fynsk it-virksomhed investerer i fremtiden

Intelligent Bankers to ejere, Torben Kristensen, adm. direktør, (t.h) og Tommy Hummelmose, direktør, er meget begejstrede for det regnskab, de netop har fået godkendt af firmaets bestyrelse. Arkivfoto

Den fynske it-virksomhed Intelligent Banker omprogrammerede samtlige sine 100 websites og flyttede hele forretningen over til den amerikanske gigants Amazons servere i løbet af 2017. Det kostede på bundlinjen, men trods den store operation lykkedes det at øge omsætningen til 55 millioner.

Annonce

Syv millioner kunder strømmede i løbet af 2017 ind på fynske Intelligent Bankers 100 forskellige websites for at finde de bedste tilbud på et nyt kreditkort eller det bedste forbrugslån.

Dermed formåede fynske Intelligent Banker at holde farten fra de foregående otte år, selv om man i løbet af året gennemførte en stor it-operation, uden at det altså skræmte kunderne væk.

I de seneste otte år har den fynske it-virksomhed konstant øget sin forretning på firmaets 100 sammenligningshjemmesider i lande som Danmark, Sverige og Spanien. I 2017 lykkedes det også til trods for den største it-operation i firmaets historie, og direktionen med de to ejere Torben Kristensen, adm. direktør, og Tommy Hummelmose, direktør, er derfor meget begejstrede for det regnskab, de netop har fået godkendt af firmaets bestyrelse.

- Det har været et vildt år, hvor det er lykkedes at øge omsætningen og overperforme på resultatet, som er blevet 15 procent højere, end vi havde forventet, så vi er enormt tilfredse og meget stolte, siger Tommy Hummelmose om regnskabet, som tirsdag blev behandlet på årets generalforsamling i Intelligent Banker.

Annonce

Flyttet 100 sites

Intelligent Banker havde i 2017 en omsætning på 55 millioner kroner, hvilket er et par hundrede tusinde mere end rekorden året før. 2017 bød også på et resultat efter skat på 2,2 millioner kroner mod 6,1 millioner kroner året før.

Alligevel er Hummelmose og Kristensen altså særdeles tilfredse med 2017.

- Vi har fået omprogrammeret alle vores sites til en kode, der gør, at vi kan servicere vores kunder 10 gange hurtigere. Samtidigt har vi flyttet alle vores sites og hele vores forretning til et langt større cloudbaseret serversystem hos Amazon, som gør, at vi er klar til at skalere virksomheden internationalt, hvor vi dybest set får stort set ubegrænsede muligheder, siger han.

Intelligent Banker har 110 såkaldte prissammenligningssider i seks europæiske lande, hvor interesserede kan sammenligne priser fra banker og pengeinstitutter på alt fra kreditkort til pensionsydelser. Fynboerne får først betaling fra sine kunder - finansieringsfirmaerne - når internetbrugeren via de 100 websites klikker sig helt frem til og gør et køb.

Ifølge Hummelmose kan virksomheden allerede i løbet af de første fire måneder i 2018 se resultaterne af investeringen.

- Vi forventer en omsætning på 60 millioner kroner i 2017 og et resultat, der er bedre end 2017. Måske omkring de seks millioner kroner i overskud, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce