Annonce
Erhverv

Stort fynsk landbrug sat til salg: Producerer 100.000 slagtesvin om året

Det store fynske landbrug Eskelund er blevet sat til salg. Foto: Nybolig Gørtz og Jespersen ejendomsmægler.
Landbruget Eskelund ved Gelsted, der er ejet af Lerche-Simonsen-familien, er torsdag blevet sat til salg.

Gelsted: Landbruget Eskelund, der har hovedsæde ved Gelsted og producerer 100.000 slagtesvin om året, er blevet sat til salg.

Det skriver selskabet Eskelund Aps i en pressemeddelelse.

- Lerche-Simonsen familien, der ejer virksomheden, har vurderet, at et naturligt skridt for virksomheden er at afsøge mulighederne for et salg, skriver den administrerende direktør Morten Jørgensen i en pressemeddelelse.

Eskelund har 30 ansatte og knap 1.000 hektar markdrift i Danmark, hvoraf 750 hektar er egne marker. Derudover har landbruget 35.000 stipladser til svin samt en foderfabrik og en transportafdeling.

Morten Jørgensen uddyber begrundelsen for beslutningen med, at timingen er rigtig:

- Såvel Eskelund som resten af branchen oplever i øjeblikket en betydelig stigning i indtjeningen, bl.a. som følge af de høje afregningspriser på svinekød, og vi vurderer derfor, at det er et godt tidspunkt, skriver han i pressemeddelelsen.

Annonce

Økonomiske problemer

Morten Jørgensen skriver videre i pressemeddelelsen, at ejerne går efter et samlet salg af landbruget på grund af synergierne mellem enhederne.

Lerche-Simonsen-familiens koncern har været ramt af økonomiske udfordringer over de senere år. I regnskabet for 2018 havde Eskelund et underskud på 15 millioner kroner.

I 2019 trådte familiens medlemmer ifølge Landbrugsavisen ud af ledelsen i selskabet Eskelund A/S, der i samme ombæring blev omdannet til et anpartsselskab.

Udover den danske afdeling ejer Eskelund 60 procent af en landbrugsvirksomhed i Slovakiet. Det er dog kun den danske del af Eskelund, der nu er sat til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce