Annonce
Kerteminde

Stort flertal solgte Nordre Havnekaj til Milestone: - I tillid til, at det nok skal blive godt

Borgmester Kasper Olesen (S) glædede sig på onsdagens byrådsmøde over, at der nu endelig kommer gang i noget på havnen. Han fortalte, at selvom køb og salg normalt behandles på det lukkede byrådsmøde, så var netop salget af Nordre Havnekaj kommet på den åbne dagsorden, for at vise, at der intet er at skjule. Foto: Helle Nordström
Der gik en næsten time lang debat for ud for, at salget af Nordre Havnekaj til Milestone DG blev vedtaget. Byrådet var delt imellem dem, der ville have beviser for, at der er penge til projektet, og dem der stemte for i tillid til, at det er der.
Annonce

Kerteminde: - Det handler om, hvorvidt man har tillid til bygherren eller ej.

Sådan afrundede borgmester Kasper Olesen onsdag aften en omtrent timelang byrådsdebat om det endelige salg af Nordre Havnekaj til selskabet Milestone DG.

Og det var en helt logisk konklusion på den til tider heftige debat. For et mindretal insisterede på at se dokumentation for bygherres økonomiske evne til at løfte opgaven, medens flertallet valgte at bygge deres beslutning på netop tillid.

Sanne Stemann (R) indledte debatten med at fremsætte et ændringsforslag om, at beslutningen skulle udsættes, indtil byrådet har en erklæring, der vurderer, om Milestone DG's finansiering er solid.

- I dag skal vi tage stilling til, om der foreligger en betryggende dokumentation for finansieringen af det samlede byggeprojekt. Det gør der absolut ikke. Vi har behov for helt basalt at vide, om pengene er der. Det får vi ikke i den revisorerklæring, der foreligger.  Jeg har talt med både revisorer og advokater, og de finder det sært, at der i erklæringen tages forbehold for, om de, der vil finansiere projektet, har pengene. Det sår mere tvivl end det giver tryghed.

Annonce

Hardcore gambler

Jutta Nielsen (EL) var helt enig: - Jeg har efterlyst om I, der stemmer for, har en bedre dokumentation end den i revisorerklæringen, men svaret var nej. Enten ved I noget, som jeg ikke ved, eller også er I hardcore gamblere.

Jesper Hempler (SF) forstod ikke tvivlen og usikkerheden: - Det er helt nyt i Kerteminde, at vi beder om en revisorerklæring. Også at kræve at se bevis for, at byggeriet kan gennemføres, det er vist aldrig før set i noget byggeprojekt.

Jutta Nielsen mente nu nok, at der var belæg for at se dokumentation for pengene: - Allerede i udbudsmaterialet skriver vi jo, at vi vil lægge meget vægt på, at tilbudsgiver dokumenterer, at han har en økonomisk formåen, der viser, at han kan gennemføre projektet.

Men det blev altså alt sammen til et spørgsmål om tillid.

Annonce

Borgerne betaler for at bygherre bliver rig

På mødet skulle det også godkendes, at der er en acceptabel sammenhæng mellem kommunens udgifter i forhold til salget af grunden. Altså ni millioner kroner i indtægt for jorden, og 11,7 millioner kroner i udgift for nedrivning af silo samt infrastruktur på Nordre Havnekaj.


Det er allerede rygtedes, at der er udsalg i Kerteminde.

Terje Pedersen, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti


- I lader hånt om skatteborgernes penge, indledte Knud Skov Ahrnkiel (O), der absolut ikke så nogen sammenhæng mellem pris og udgift.

- Borgerne er bekymrede for økonomien. Og det er dem, der kommer til at betale for at bygherre kan blive rig, og det er jeg ikke i tvivl om, at han gør.

Jutta Nielsen undrede sig over, hvordan hele projektet skal komme til at hænge sammen, når der er underskud på Nordre Havnekaj.

- Det er jo ikke isoleret set på Nordre Havnekaj, regnskabet skal gå i nul, det er i det samlede projekt. Og det er på Nordre Havnekaj, der skal investeres meget i infrastruktur, forsøgte Jesper Hempler (SF) at berolige med. Det virkede ikke.

- Jamen tror I da på, at resten af udbuddet (Strandkilen og Grønlandsgade) vil indbringe de 30 millioner kroner, der skal til for at det går i 0, spurgte hun forundret.

- Der tegner sig et billede af, at finansieringen nok skal komme på plads. Det skal nok lykkes, forsikrede Jesper Hempler.

Terje Pedersen (DF) så nu et lidt andet billede: - Det er allerede rygtedes, at der er udsalg i Kerteminde, konstaterede han.

Annonce

Til gavn for hele byen

Hans Luunbjerg (V) var helt tryg ved, at økonomien på sigt kommer til at hænge sammen. Og Michael Gammelgaard (S) ligefrem lykønskede Kerteminde for projektet på Nordre Havnekaj:

- Hvis vi vil noget, må vi investere. Det er et sats, at det kommer til at give overskud, men jeg tror på det, og jeg er spændt på følgevirkningerne ikke bare på havnen, men i hele byen, sagde han.

- Det her er første skridt til en ny bydel, der bliver til gavn for hele byen, tilsluttede Klavs Lauridsen (K) sig.

- Jeg glæder mig til at fortsætte processen.

Tilliden viste sig ved den afsluttende afstemning at være langt større end tvivlen, idet der kun var fem stemmer (R, EL, O, DF) imod at godkende salget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Annonce