Annonce
Indland

Stort fald i antallet af indbrud og tyverier over tid

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Halvdelen af alle indbrud går ud over private hjem. Men antallet mindskes. Kun lommetyverier vokser.

Færre mennesker bliver generet af indbrud og tyveri. Antallet af den slags lovovertrædelser er det laveste i mere end 20 år, oplyser Danmarks Statistik.

I årets tredje kvartal blev der anmeldt 71.702 indbrud, tyveri og andre såkaldte ejendomsforbrydelser.

I forhold til 2009 er der tale om et fald på 39,3 procent. Dengang var der i den tilsvarende periode 118.094 anmeldelser, oplyser Danmarks Statistik onsdag.

Halvdelen af alle indbrud går ud over private hjem. De resterende anmeldelser gælder fritidshuse og forretninger.

I alle kategorier bortset fra en enkelt peger pilen nedad. Kun lomme- og tasketyverier har en lille vækst, når der korrigeres for sæsonudsving, oplyser Danmarks Statistik.

Alt andet lige betyder udviklingen, at presset på politiet mindskes. Forleden kunne Jyllands-Posten berette, at politiet i mange tusinde sager om indbrud ikke foretager nogen form for efterforskning.

I hver tredje anmeldelse om indbrud henlagde politiet i 2018 sagen uden at have foretaget sig noget. Hverken sikring af fingeraftryk, spor efter opbrudsmærker eller andet blev foretaget.

I Politiforbundet har formanden forklaret undladelsen med mangel på ressourcer i forhold til opgaverne.

- Vi lægger sager til side, som kunne være opklaret, sagde Claus Oxfeldt til Jyllands-Posten.

/ritzau/Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce