Annonce
Odense

Stort fald i antallet af indbrud i fynske hjem

Faldet i antallet af indbrud, som har kunnet ses i tallene i flere år, er accelereret i forårsmånederne, da mange danskere måtte arbejde eller studere hjemmefra. Arkivfoto: Ievgen Chabanov/Colourbox.
Fyns Politi modtog 36 procent færre anmeldelser om indbrud i private hjem i andet kvartal af i år. Det er stadig borgerne i Odense Kommune, som oftest oplever indbrud.
Annonce

Fyn: Siden 2010 har stadig færre fynboer åbnet døren til et gennemrodet hjem, og coronalukningen af samfundet fra midten af marts har haft en markant effekt på antallet af indbrud på Fyn. Det viser tallene over anmeldte indbrud, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort.

Det er normalt, at indbrudsaktiviteten falder hen over året for så at stige i årets sidste tre måneder, og faldet ses normalt allerede fra første til andet kvartal. I år har tendensen til færre indbrud i løbet af årets første seks måneder dog været markant. I de første tre måneder af 2020 anmeldte fynboerne 457 indbrud i private hjem, og i de følgende tre måneder faldt antallet af anmeldelser til 292. Det svarer til et fald på 36,1 procent.

I samme periode sidste år faldt antallet af anmeldte indbrud på Fyn ifølge Danmarks Statistik fra 659 til 515, svarende til et fald på 22 procent.

Faldet i antallet af indbrud, som har kunnet ses i tallene i flere år, er med andre ord fortsat i år og er accelereret i forårsmånederne, da mange danskere måtte arbejde eller studere hjemmefra.

I gennemsnit fik Fyns Politi 4,1 indbrudsanmeldelser om dagen i årets første seks måneder, mens gennemsnittet i samme periode sidste år var 6,5 anmeldelser om dagen.

På landsplan er antallet af indbrud i private hjem dog faldet endnu mere. I andet kvartal af 2019 fik politiet 4947 anmeldelser, og i år endte tallet på 2826, hvilket svarer til et fald på 43 procent.

Annonce

Fire ud af 10 indbrud sker i Odense

Blandt de 10 fynske kommuner er Odense fortsat den, hvor der begås flest indbrud. 940 blev det til sidste år og dermed knap 40 procent af alle anmeldte indbrud på Fyn. I år er der i de første seks måneder anmeldt 318 indbrud i Odense - det er 42,5 procent af de 749 anmeldte indbrud på Fyn.

2018 var umiddelbart et år, der stak ud med væsentlig flere indbrudsanmeldelser - på Fyn var stigningen 17 procent i forhold til året før. Det hang imidlertid sammen med en lovændring i 2018, hvor indbrud fik sin egen bestemmelse i straffeloven i stedet for at høre under tyveri. Med ændringen kom også tricktyverier og simpelt tyveri begået mod beboelser til at høre under den nye paragraf 276a i straffeloven.

Trods lovændringen endte indbrudstallet sidste år næsten syv procent lavere end i 2017, året før loven blev ændret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce