Annonce
Kerteminde

Stort dyk i antallet af klager over malingudslip fra Lindø: Beboer fik hele matriklen sprøjtet til

Beboerne i Munkebo mener, at malingsresterne kommer fra virksomhederne på Lindø. Arkivfoto: Lasse Hansen
Malingresterne brænder sig ind i lakken på bilerne.

Munkebo: I de sidste fire måneder har Kerteminde Kommune modtaget to klager over malingsudslip fra Lindø.

Det er et væsentligt fald i antallet af klager. Alene fra 6. maj til 6. juli i år fik Kerteminde Kommune 34 klager over malingsrester, der angiveligt svævede gennem luften og ramte folks biler og havemøbler i Munkebo.

Den ene af de nye klager kommer fra en beboer i Munkebo, der oplevede, at hele hendes matrikel blev ramt af malingrester. Både husvinduer, vandbeholder og diverse lister på huset blev ramt.

- Det meste kan dog fjernes ved grundig afrensning, skriver Tina Guldborg fra Solbakken.

Værre er det med bilen, som har været langtidsparkeret foran huset, fordi vedkommende har arbejdet hjemmefra under coronaen.

- I første omgang var jeg ikke så bekymret. Tænkte, det ville gå væk ved vask i bilvaskehallen.  Således har jeg nu efter to billige vaske og - i dag - en dyr vask med "shine" konstateret, at partiklerne tilsyneladende har "brændt" sig fast i lakken, skriver Tina Guldborg

Annonce

Venter på kommunen

Den anden klage kommer også fra en beboer i Munkebo, hvis bil blev udsat for "luftbåret nedfald som laver en belægning på bilens ruder og tag".

-Hele bilens overflade er angrebet og har mistet store dele af sin coating (også lygtehusene er angrebet), skriver Solveig Malmhøj fra Kildegårdsvej.

Efter de mange klager i maj og juni satte Kerteminde Kommune en undersøgelse i gang for at finde ud af præcist, hvor malingsresterne stammede fra. I den forbindelse blev der taget to prøver fra fra en bilrude og et vindue i Munkebo.


Hele bilens overflade er angrebet og har mistet store dele af sin coating.

Beboer i Munkebo


De to prøver er analyseret af Teknologisk Institut, der afleverede en rapport om prøverne til Kerteminde Kommune i starten af oktober.

Kommunens medarbejdere vurderer i øjeblikket, om det kan bevises, at der er en sammenhæng mellem de mange klager over malingnedfald og eventuelle udslip fra Lindø-området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce