Annonce
Nordfyn

Stort drama i kulissen på skole: Fire ledende medarbejdere øjeblikkeligt fritaget for tjeneste

Humøret var højt, da daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen i 2019 besøgte Særslev-Hårslev-Skolen. I dag er stemningen mere trykket, efter at flere medarbejdere er fritaget fra tjeneste. Arkivfoto: Michael Bager
Kun ganske få mennesker ved, hvad der er foregået på Særslev-Hårslev-Skolen. Faktum er, at fire ledende medarbejdere med øjeblikkelig virkning er frataget fra tjeneste.

Hårslev: Et stort drama udspiller sig på de indre linjer på Særslev-Hårslev-Skolen. Fire ledende medarbejdere er med øjeblikkelig virkning fritaget fra tjeneste.

Herunder Sara Johansen, der 1. oktober planmæssigt forlod stillingen som skoleleder, da hun er blevet leder af Nordfyns Kommunes specialtilbudsvifte.

Fyens Stiftstidende erfarer, at kun ganske få mennesker ved, hvad der er foregået. Eksempelvis er skolebestyrelsen ikke blevet informeret om de mere konkrete forhold i forbindelse med sagen. Kredsen af forældrene er også kun blevet kortfattet og faktuelt informeret om, at de fire ledere nu skal undersøges nærmere.

Annonce

Kortfattet direktør

Da der er tale om personalesager, har Karsten Poulsen, direktør for Børn og Unge i Nordfyns Kommune, heller ikke meget mere at tilføje.

Vi har fritaget de pågældende personer fra tjeneste på skoleområdet, fordi vi har fået nogle oplysninger omkring forvaltningen af de arbejdsopgaver, de har haft. Det er oplysninger, der gør, at vi bliver nødt til at undersøge dem nærmere.

Karsten Poulsen, direktør for Børn og Unge i Nordfyns Kommune

- Vi har fritaget de pågældende personer fra tjeneste på skoleområdet, fordi vi har fået nogle oplysninger omkring forvaltningen af de arbejdsopgaver, de har haft. Det er oplysninger, der gør, at vi bliver nødt til at undersøge dem nærmere.

Kan du komme nærmere ind på, hvilke arbejdsopgaver der er tale om?

- Det er både ledelses- og medarbejderopgaver, fortæller han.

Hvordan kan det være, at Sara Johansen også er fritaget fra tjeneste, da hun ikke længere er leder på Særslev-Hårslev-Skolen?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Annonce

Hurtig undersøgelse

Hvad kommer der til at ske nu? Hvor lang tid skal I bruge til at undersøge sagen på et mere specifikt plan?

- Jeg kan ikke sætte et endeligt tidspunkt, men det er selvfølgelig noget, vi undersøger meget hurtigt. Jeg forventer, vi vil være færdige med undersøgelsen i løbet af uge 43.

Er der foretaget en politianmeldelse?

- Nej.

Hvor lang tid har I kendt til det her?

- Det har vi fået kendskab til i den her uge.

Annonce

Mere populær skole

Dermed har Brian Bisgaard fået en noget, kan man roligt sige, turbulent begyndelse på at afløse Sara Johansen. Selv tiltrådte hun som leder af Særslev-Hårslev-Skolen i 2018. Hun markerede sig hurtigt som en handlekraftig leder, der satte en række initiativer i værk.

Det medvirkede til, at skolen i løbet af relativ kort tid blev mere populær. Flere børn kom til. I et interview i januar 2020 sagde Sara Johansen, at hun oplevede, at skolen havde fået et bedre ry.

- Vores forældre giver udtryk for, at der bliver lyttet til dem, og så bliver der talt positivt om os i brugsen. Vi har været meget markante med at fortælle, hvad vi vil og fortælle forældrene, hvad de kan regne med, hvis de sender deres børn på skolen, og så har vi også gjort det, der står på vores hjemmeside og plakater, så forældrene ser, at vi gør det, vi lover, sagde hun ved den lejlighed og takkede sine medarbejdere for at yde en kæmpe indsats.

Den gunstige udvikling, som Særslev-Hårslev-Skolen gennemgik med hende som leder, blev bemærket på de kommunale chefgange. Det kom derfor heller ikke som den store overraskelse, da hun i sommer blev udnævnt til chef for Nordfyns Kommunes nyetablerede specialtilbudsvifte. Det job, hun nu altså er fritaget fra, indtil der er skabt klarhed over, hvad der foregik eller ikke foregik på Særslev-Hårslev-Skolen, mens hun var leder der.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Kerteminde

Brummelyd nær det tidligere Lindø holdt Julie vågen: - Den går lige i rygsøjlen

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Erhverv For abonnenter

Snart fuldt hus på alle 17 etager: Ejendomsmægler kendt fra tv rykker ind i TBT Tower

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Navne

Begravelser og bisættelser torsdag den 21. og fredag den 22. oktober

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nye byggegrunde kan være på vej her

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Odense

19-årige Rosa har åbnet butik med egne designs midt i Odense: - Jeg var altid hende, der mødte op og lignede en regnbue

Annonce