Annonce
Erhverv

Stort digitalt hus til Odense: Tech-miljø trækker firmaer til

Det digitale konsulenthus Impact har allerede kontorer i København, Aarhus og Lissabon med 190 ansatte - de er også rykket ind i Odense, hvor de har fået plads i iværksætterhuset Coworking Plus i Kochsgade. Foto: Impact
Firmaet Impact er rykket ind i Odense med fem medarbejdere, men Aarhus-firmaet forventer at nå op på 30-40 ansatte på Fyn. Firmaet, der i forvejen har 190 ansatte, tæller kunder som nemlig.com, Montana og Arla, som serviceres fra kontorer i København, Aarhus og Lissabon - Odense er ny på listen på grund af byens it-talentbase.

Firmaet havde sidste år en omsætning på 125 millioner kroner og 190 fuldtidsansatte fordelt på kontorer i København, Aarhus og Lissabon.

Nu er det digitale rådgivning- og konsulenthus Impact så rykket ind i Odense.

Trods størrelsen starter Impact med en plads hos iværksætterhuset Coworking Plus i Kochsgade, hvor de dog ikke nøjes med et enkelt skrivebord, men har derimod lagt beslag på hele 10 skriveborde.

Impact, der ifølge dem selv er blandt Skandinaviens tre største konsulenthuse, når det handler om at hjælpe virksomheder til at give kunderne den bedste digitale købsoplevelse, blev grundlagt i Aarhus i 1988.

Nu er turen kommet til Odense, hvor lokalerne i den tidligere cykelfabrik i Kochsgade bliver udgangspunkt for et stort fynsk rykind. Firmaet havde de første fem ansatte på plads, da de rykkede ind, men allerede ved årets udgang skulle der gerne være så mange på plads, at alle 10 skriveborde er fyldt ud.

Fynske talenter trækker

Impact bliver dermed del af en fynsk branchen der i den grad er kendetegnet af vokseværk. Det er især unge, nye virksomheder, der skyder frem, viste tal fra brancheforeningen IT-Branchen Fyn tidligere i år.

Af de 500 virksomheder på Fyn, som i alt beskæftiger 5500 ansatte, er de 200 stiftet inden for de seneste tre år.

Det gør de ikke mindst, fordi der er mange gode talenter og muligheder for at rekruttere arbejdskraft, lød det fra branche-formand Claus Winther i april i Fyens Stiftstidende.

- De unge og digitalt fødte virksomheder er i høj grad med til at gøre Fyn til et attraktivt sted at arbejde, hvis man for eksempel er udvikler og gerne vil arbejde med den nyeste teknologi og spændende arbejdsopgaver, sagde formanden dengang.

Impact kommer da også netop til Fyn efter de gode medarbejdere og stærke talenter, som grundlægger og adm. direktør Kasper Holst, er sikker på at finde i Odenses techmiljø.

- Vi vil være, hvor de dygtigste er. Det fynske tech-miljø er noget helt særligt inden for data, kunstig intelligens og robotics, siger direktøren, som ser en direkte forbindelse til hans eget felt e-commerce.

- Fremtidens e-commerce kommer til at basere sig mere på intelligens og personalisering, så vi har brug for dygtige folk med de kompecenter for at fortsætte vores vækstrejse, siger han.

Torsdag bliver der uddelt nye gazellepriser til en række fynske væksthoppere, når Dagbladet Børsen vanen tro står bag sin årlige kåring i Odense, og den nye tilflytter har allerede otte med i bagagen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Lina redder landmændenes 'affald': Har reddet mere end tusind raske høns fra aflivning

Kerteminde For abonnenter

Til april står der 20 klar: Kom med ind i de nye ferieboliger

Odense

74-årige Jette er forsvundet ved banegården i Odense: Hun er begyndende dement

Sport For abonnenter

Flere fynske hold er med i pokalhatten - Marienlyst overbeviste mod rival, og Næsby tvang FC Fredericia ud i straffesparkskonkurrence

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Nyborg

På udebane som BZ'er: Tidligere voldspiller finder nye veje

Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mandag fik Heidi lov til at holde sin søn for første gang siden maj: Og nu får brødrene lov til at besøge lille Marco

Middelfart For abonnenter

Nabo til plejehjem efterlyser plan for tomme boliger: - Det er, som om det er ved at gå til

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Assens

Pressede sosu-hjælpere inviterer kolleger til møde om arbejdsforhold: -Vi håber på, at vi bliver hørt helt oppe i toppen

Annonce