Annonce
Assens

Stort center på vej til Fyn: - I har alle forudsætninger for at lykkes

Peter Sand, der er administrerende direktør for oplevelsescentret Naturkraft ved Ringkøbing, gav flere løftede pegefingre til Assens under visionsseminar i Assens. Foto: Martin Kloster
Der var klar tale fra erfaren projektmager, da der torsdag var visionsseminar om det kommende kyst- og lystfiskercenter i Assens.

Assens: Torsdag eftermiddag var der visionsseminar på havnen i Assens omkring det kommende nationale kyst- og lystfiskercenter, der skal placeres i Assens ved DLG-siloen på havnen.

Byrådspolitikere fra Assens Kommune og indbudte gæster var inviteret til at være med. En af dem, Peter Sand, der er administrerende direktør for det nystartede, kæmpemæssige oplevelsescenter Naturkraft ved Ringkøbing, kom med en opsang til Assens.

- I har alle forudsætninger for at lykkes, lød det positivt fra Peter Sand.

Annonce

Og så kom hans pegefingre op:

- Jeg kom til ved en fejl den anden dag at gå ind på Assens Kommunes hjemmeside og kigge noget omkring strategi. Så faldt jeg over, der var noget med noget vilje og hjerte (kommunens visionsplan for 2030 hedder "Med vilje og hjerte", red.). Det tror jeg, i får brug for. Jeg har tilladt mig at sige, det kræver stor vilje og meget hjerte at fuldføre det i er i gang med, fortalte Peter Sand.

- Her tænker jeg på Assens Kommune: I har jo fået en gave. Det er ikke ret mange forundt at komme på finansloven med så stor en bevilling til et anlægsprojekt, tilføjede han.

- Men nu har jeg taget hænderne i lommen, kom det så fra Peter Sand med rigtigt nok hænderne i lommen oppe fra scenen.

- Hvis I tror, I kan have dem dernede, så tror jeg, i bliver klogere igen, formaede Peter Sand.

Tænk strategisk

Som Peter Sand, der har en økonomisk baggrund, sagde, så var lang vej endnu. Men hvis man arbejder længe nok med tingene, så kan det lykkes, lød hans erfaring. I Ringkøbing gik Naturkraft fra at være en idé på en bar mark til at være et projekt på 300 millioner kroner. Det blev til slut realiseret efter 10 år.

Johan Carlsson, Jac Studios. Foto: Martin Kloster

- Fremtidens formes af den, der ser den, lød Peter Sands mantra.

Den formes også i Assens særligt af byrådet. De har en essentiel rolle at spille, mente han.

- Hvis man prøver at tage foden væk fra speederen, eller tror man kan fedtspille politisk, så er det også en faldgrube. Der skal være det her ejerskab, forklarede Peter Sand til særligt byrådet.

Kommunen skulle turde tænke strategisk og udover politiske skel og byrådsperioder.

- Jeg har flere gange givet byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune (hvor Naturkraft ligger, red.) kredit for at tænke strategisk. Det er rigtig svært, fordi man skal tænke udover en byrådsperiode. Det at turde, at have sådan et pejlemærke og trække igennem på det over flere byrådsperioder, sagde den inspirerende Peter Sand fra talerstolen i den gamle salthal på Nordre Havnevej, hvor mødet fandt sted.

Desuden mente Peter Sand, at det var elementær at holde fast i projektchef for kyst- og lystfiskercentret Arne Kvist Rønnest.


Hvis man prøver at tage foden væk fra speederen, eller tror man kan fedtspille politisk, så er det også en faldgrube. Der skal være det her ejerskab.

Peter Sand.


- Det vitalt. Projektchefen er helt afgørende. Han skal brænde for det, det tror jeg med tiden Arne kan komme til, sagde Peter Sand - for sjov.

Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune, indledte visionsseminaret. Foto: Martin Kloster

For det er der vist ingen tvivl om, at det gør Arne Kvist Rønnest allerede med sit store engagement.

Annonce

Skriger på Fyn

Peter Sand, der også sidder som medlem af Realdanias kampagneprojekt Underværker, der hjælper ildsjæle med at gøre projektdrømme i det byggede miljø til virkelighed, forklarede over for forsamlingen, at fondene nogle gange skriger efter Fynske projekter. Simpelthen, fordi de mangler. Så Assens' projekt står måske godt.

Kyst- og lystfiskercentret

I finansloven fra 2018 blev der sat 32 mio. kr. af til etablering af et nationalt center for kyst- og lystfiskerturisme over de kommende fire år. Det blev i aftalen bestemt, at det skal placeres i Assens Kommune. 22 mio. kr. af de 32 mio. kr. går specifikt går til selve centret, mens det resterende er til bl.a. markedsføring, en digital platform og formidling. Assens Kommune håber så at kunne "yngle" beløbet til mange flere millioner kroner via fondene.

Byrådet i Assens har besluttet, at centret skal placeres ved DLG-siloen på Assens Havn. Centret skal være en attraktion i særklasse, og den skal både sikre formidling og oplevelser for de besøgende. Et estimat lyder på, at et center ved DLG-siloen vil koste omkring 106 millioner kroner.

Centret ventes i brug i 2023.

Kyst- og lystfiskercentret er både for de mest nørdede lystfiskere og for ikke-lystfiskere.

Ifølge Arne Kvist Rønnest handler det om at fokusere på Danmarks ukendte - såkaldte - vandlandskaber, som han kalder dem.

Mødedeltagere skulle ud og se havneområdet. Foto: Martin Kloster

Arkitekt Johan Carlsson fra Jac Studios, der arbejder med udformningen og indholdet af centret, var også en af talerne ligesom Arne Kvist Rønnest. Og Marco Berenthz fra firmaet Norrøn vidste seminardeltagerne rundt på havnen.

De deltog - 14 kvinder og 42 mænd

Disse personer var, hvad avisen kunne se, indbudt til visionsmødet: Marc Roar Hintze, Mogens Mulle Johansen, Peter Sand, Ib W. Jensen, Jacob Bredahl, Annette Bæk, Finn Brunse, Carsten Wolff, Louise Skøtt Christensen, Charlotte Kjær, Erik Klindt Andersen, Erik Bossen, Jørgen Strøjer, Karin Christiansen, Marco Berenthz, Leif Rothe Rasmussen, Søren Steen Andersen, Peter Nielsen, Inge Dahl, Elmer Philipsen, Knud Søby, Kim Walsted Knudsen, Morten Grimsgaard, Hans Mørkebjerg, Jens Henrik Thulsen Dahl, Christian Heller, Dorte Bruun, Arne Kvist Rønnest, Pia Offer Madsen, Mads Asbild, Poul Poulsen, Kristine Lawaetz Lyngbo, Birgitte Hjerrild, Christian Blaabjerg, Sara Emil Baaring, Johan Carlsson, Caroline Nørgård, Rasmus Fasting, Ivan Sløk, Berit Schaldemose, Ole Knudsen, Finn G. Johansen, Flemming Risskov Jørgensen, Peter Rask, Søren Thomsen, Karen Strøjer, Lars Kristian Pedersen, Sven Rask, Holger Sørensen, Johan Møhlenfeldt Jensen, Nicolaj Leed Henriksen, Anja Hartung, Kaj Alstrup, Anders Dam, Dan Gørtz og Martin Albertsen.

Annonce
Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Folk kom langvejs fra til indvielsen af Fyns største bikepark - skal sætte nye standarder

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Faaborg-Midtfyn

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Odense

Ældgammel ro-tradition genopstod på Odense Kanal: - Det handler om fællesskab og forpligtelse

Assens

Andreas kan cykle mere sikkert i skole på ny dobbeltrettet cykelsti forbi fynsk slot: - Det var et væmmeligt sted

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold skal ramme topform i Champions League - storholdet Györ og Anne Mette Hansen venter i Gudme

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med søstrene Iversen, Kasper Schmeichels smuttur og GOG som vært

Erhverv

Populær kro lander solidt overskud trods flere måneders nedlukning: - Vi har eddermame knoklet for det

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Kerteminde

Christina blev træt af lang transport og udfordrende arbejdstider: Nu åbner hun sin egen frisørsalon

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Assens

To eksplosionsbrag på kort tid: - Det er klart, man bliver forskrækket

Annonce