Annonce
Odense

Stort byggeprojekt i Odense skrumper efter indsigelser

Sådan ser planerne for det nye byggeri på Vestre Stationsvej og Store Glasvej ud. Det er krav, at der ikke bygges flade tage ud mod Vestre Stationsve,j og efter indsigelser er byggeriet også reduceret mod en række boliger på Lille Glasvej, der havde gjort indsigelser mod de oprindelige planer. Illustration: Odense Kommune
Planer om et stort boligprojekt ved Vestre Stationsvej og Store Glasvej er skrumpet efter indsigelser fra naboerne. Nu har politikerne sagt ja til at sende det i høring igen.
Annonce

Et stort projekt, der skal fjerne en række erhvervsbygninger og erstatte dem med 75 nye boliger i høj kvalitet på Vestre Stationsvej og Store Glasvej, skrumper nu en smule. Det er konklusionen, efter at By- og Kulturudvalget i denne uge sagde ja til at sende et tilrettet byggeprojekt videre ud i en otte ugers høringsfase. Fra august til september var projektet i forhøring hos naboerne, og det var indsigelser herfra, der nu har fået projektet til at skrumpe en smule.

For særligt beboerne i de gamle glasværksboliger bag de nye boliger var bekymrede. Både for højden på byggeriet, der kunne give skygge, men også planer om at lave tagterrasser, hvor de nye beboere kunne kigge ned til de gamle arbejderboliger, der er bygget i to en halv etages højde. Det nye byggeri skulle være op til fem etager.

Men nu ser det ud til, at projektet rettes til, så det efterkommer en del af indsigelserne. For ganske vist får bygherren lov til at bygge i op til fem etager. Men kun ud mod Vestre Stationsvej, der skønnes godt at kunne klare et højt byggeri uden gener for beboere på den anden side af vejen. Og så skal byggeriet trappes ned, så de på bagsiden mod glasværksboliger ikke overstiger tre etager. Der bliver stadig mulighed for at bygge tagterrasser, men her indskærpes det, at de skal trækkes lidt tilbage på toppen af bygningen og være skærmet af i op til 1,20 meters højde, og at det ikke må være med transparent materiale. Det skulle hindre muligheden for, at man kan kigge ind fra de nye boliger til de gamle.

Nyt i et gammelt kvarter

De nye boliger dumper lige ned mellem to gamle kvarterer i byen. På den sydlige side af Vestre Stationsvej findes brokvarteret Vesterbro, der blev bygget omkring starten af 1900-tallet. Bag det kommende byggeri ligger den gamle glasværksgrund, hvor der på Lille Glasvej i årene 1878-1897 blev opført en række arbejderboliger til de ansatte på glasværket.
Annonce

Flere krav til nyt byggeri

Når projektet i det hele taget har været i forhøring, så er det fordi, den nuværende kommuneplan egentlig ikke har udlagt området til boligformål. Men med udviklingen i byen er tiden løbet fra erhvervslejemålene på den del af Vestre Stationsvej, og man ønsker i stedet at bruge område til byfortætning. Lige ved det nye byggeri kommer der også en letbanestation, og boligerne skønnes at blive attraktive med kun 500 meter til banegården.

Inden byggeprojektet kan realiseres, så skal det også opfylde en række krav, som lokalplanen foreskriver. Det er et krav, at byggeriet udføres med en variation i udtrykket, at man ud mod Vestre Stationsvej bygger med saddeltag (rejsning på taget red.), og at der laves indgangspartier med særlig detaljering.

Når en otte uger lange høringsperiode er afsluttet, skal politikerne vedtage en endelig lokalplan og et kommuneplantillæg, før byggeriet kan komme i gang.

Det er dette område, der skal omdannes fra erhverv til boliger. Til venstre på kortet lå der tidligere en Netto-butik på hjørnet. Kort: Odense Kommune
Det er et krav, at byggeri skal varieres i udtrykket. Blandt andet at boligerne skal bygges lidt forskudt på vejen. Illustrationen viser byggeriet fra hjørnet af Store Glasvej og Vestre Stationsvej. Illustration: Odense Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce