Annonce
Odense

Stort byggeprojekt blev droppet efter to år

I maj og begyndelsen af juni blev Aalborg Portlands siloer på Tysklandskaj revet ned. De skulle have været erstattet af to runde højhuse i et stort byggeprojekt, der blev skrinlagt i starten af april. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
På Tysklandskaj droppede selskabet Casa et større byggeri, da man ikke kunne få økonomi i planerne.
Annonce

Havnen: Aalborg Portlands to betonsiloer for enden af Tysklandskaj er forsvundet efter mange ugers nedrivningsarbejde. Og den store grund er nu helt klar til at blive omdannet fra havn til by. Men Tysklandskaj ligner mere eller mindre sig selv, efter at Casa A/S i april valgte at trække sig fra planer om at bygge op mod 43.000 boligkvadratmeter på kajen og den sidste rest af den nærliggende promenadeby.

For endnu har ingen andre meldt sig på banen, for at omdanne det gamle havneområde, der i salgsmaterialet har fået navnet Bryggen.


Rentabiliteten af et byggeprojekt er afhængig af mange faktorer - heraf er antallet af boliger, man opfører, blot én faktor.

Henrik Hansen, udviklingsdirektør Casa A/S


Da skrinlægningen af planerne blev kendt, forklarede direktør for udvikling i Casa A/S, Henrik Hansen, beslutningen om at trække sig sådan her:

- Odense er en spændende by med et stort udviklingspotentiale, som Casa er og gerne vil være en del af. Byggeriet på Tysklandskaj syntes umiddelbart som en god mulighed, men vi må desværre erkende, at der ikke er et kommercielt grundlag under de nuværende forhold.

- Rentabiliteten af et byggeprojekt er afhængig af mange faktorer - heraf er antallet af boliger, man opfører, blot én faktor. Andre faktorer kan være markedsudsigterne, omkostningsbilledet og samspillet med andre igangværende projekter. Det er den samlede vurdering af projektet, der afgør, hvorvidt vi finder det kommercielt gangbart eller ej.

Projektet på Tysklandskaj løb ind i problemer, da man ønskede at bygge langt mere end oprindelig planlagt. Det førte til et strøm af indsigelser. Ikke mindst fra Miljøstyrelsen, der gjorde indsigelser i forhold til den nærliggende skov.

Der bygges dog stadig på inderhavnen. Lige nu skyder nyt byggeri i vejret på den såkaldte trekantgrund, hvor havnekontoret lå i gamle dage, og hvor havnepladsen er nærmeste nabo. Her opføres der både boliger og blandt andet også områdets første supermarked - en Rema 1000.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce